Latest Posts

GP24 Inside: Cum Leclerc a devenit noul Alfa de la Ferrari. Partea 3

Vizualizări: 11944

Charles Leclerc a început 2019 asumându-și responsabilitatea de a susține ambițiile de campion ale lui Sebastian Vettel. Însă, forma impresionant de bună a lui Leclerc, într-un sezon neașteptat de dificil pentru Ferrari, a schimbat jocul și a creat o dinamică internă volatilă pe care Scuderia trebuie să o gestioneze. Astăzi, vă prezentăm partea a treia.

Ferrari trebuie să vadă direcția în care bate vântul. Dacă dorește să-l păstreze pe Leclerc pe termen mai lung, acest lucru îi va oferi pilotului și mai multe șanse de a-și consolida și mai mult poziția împotriva lui Vettel. Leclerc nu dă semne că asta o să-l transforme într-un jucător în stilul lui Fernando Alonso, dar știe că este demn de (cel puțin) tratament egal.

Cu siguranță nu sunt cel care ia decizia pentru anul viitor”, spune Leclerc. “Dar am lucrat destul de bine în acest sezon, m-am îmbunătățit destul de mult, am înțeles complet situația [la începutul anului] și cred că am fost rapid în unele curse. Am arătat de ce am fost capabil și acum îl voi lăsa pe Mattia și pe cei de la conducere să decidă ”.

Momentan, o semi-defensivă din partea lui Vettel ar putea totuși să îl împiedice pe Leclerc să încheie anul ca lider al Ferrari în privința punctelor. Progresul Ferrari l-a dus pe Leclerc pe noi culmi, dar a început să “deblocheze” o parte din vechiul Vettel, care a rezolvat unele din problemele pe care le avea cu încrederea față de mașină și care l-au reținut anterior. Și dacă evoluțiile Ferrari-ului din 2019 vor sta la baza mașinii din anii ’20 asta i se potrivește mai bine lui Vettel. Dar ar fi nevoie de o persoană curajoasă să parieze că Leclerc nu o să reușească să se stabilească drept numărul unu.

GP24 Inside: Cum Leclerc a devenit noul Alfa de la Ferrari. Partea 3De aceea, sezonul lui Leclerc a oferit răspunsuri la aceste întrebări de deschidere. Cum se depășește un star? Strălucind mai puternic. Când știe Beta că este timpul să îl înlocuiască pe Alpha? Când devine mai înalt. Ce trebuie să facă un actor secundar pentru a deveni atracția principală? Să devină alegerea premium.

Cum l-a înlocuit Charles Leclerc pe Sebastian Vettel la Ferrari? Făcând toate cele mai de sus

Pariul pe Alfa
Ferrari și Mattia Binotto iau calea mai puțin bătută. Este un drum accidentat, lung și dificil de navigat, deoarece nu există o hartă reală de urmat. Luarea a doi câștigători agresivi, egoisti și nemilos și îmblânzindu-i ca jucători de echipă este un teritoriu neexplorat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ordinele în cadrul echipei face parte din F1. Indiferent dacă sunteți de acord cu o astfel de manipulare a cursei sau nu, acestea fac parte din materialul unui sport de echipă și servesc unui scop. Dar Binotto face un pas mai departe: încearcă să creeze un aranjament prin care doi piloți alfa concurează în condiții egale, dar pentru binele Ferrari – aflat sub controlul său și pregătiți să-și sacrifice propriile interese pentru echipă. “Puteți decide întotdeauna să le lăsați să intre în cursă”, a recunoscut recent Binotto. Aceasta ar fi soluția mai ușoară”.

Sarcina lui Binotto cu Sebastian Vettel și Charles Leclerc nu este aceeași pe care Toto Wolff a avut-o cândva la Mercedes sau Christian Horner la Red Bull. Wolff cunoaște durerea pariului Alpha. Cicatricile rivalității între Lewis Hamilton-Nico Rosberg s-ar putea să se vindece la suprafață, dar există dureri care încă mai apar. S-ar putea chiar să fie motivul pentru care lui Hamilton îi este stânjenitor să sublinieze cât de bună este relația sa cu Valtteri Bottas, care nu este niciodată numit numărul doi, dar este exact acela în practică. La Red Bull, Max Verstappen a trecut la nivelul următor, cu Daniel Ricciardo plecat. Lui Max i-a fost ușor împotriva lui Pierre Gasly și nici Alex Albon nu reprezintă o problemă.

Binotto consideră că pariul Alpha al Ferrari este un joc de noroc care poate debloca o forță esențială pentru a răsturna în cele din urmă Mercedes: cea mai puternică aliniere de piloți dintre echipele de conducere și decizia acestor șoferi să lucreze împreună pentru a elimina opoziția, indiferent care este aceasta și care iese fruntaș.

“Ceea ce este important pentru ei este să fie animalici, pentru că acesta este cel mai bun mod de a fi cu adevărat agresivi și rapizi în weekendul de cursă”, spun Binotto despre Vettel și Leclerc. Și cheia pentru Ferrari, potrivit lui Binotto, este să gestioneze efectele potențial distructive ale acestei tendințe agresive: „Este important ca echipa să fie conștientă de asta; să încerce să o stăpânească”.

GP24 Inside: Cum Leclerc a devenit noul Alfa de la Ferrari. Partea 3Unii cred că este ținta lui Binotto să fie optimist în cel mai bun caz și foarte naiv în cel mai rău caz. Dacă greșește, rezultatul va fi înfrângerea și asta nu și-o poate permite Ferrari.

Sursa: GP24 Author Doriana Treta
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author Doriana Treta

Latest Posts

Don't Miss