Latest Posts

GP24 Inside: Cosmin Mihai, pilot al Klausenburg Retro Racing

Vizualizări: 34764

Avem un alt pilot din echipa Klausenburg Retro Racing care ne explică despre iubirea lui Motorsportul și ceea ce înseamnă pentru el acest sport. Deține și conduce o mașină de curse marca Fiat 500 F din 1968.
Este moștenire de familie, tatăl meu, Cosmin Mihai Remus, fiind fost pilot de raliuri. Nu am apucat să-l văd concurând, el s-a retras la scurt timp după ce m-am născut eu, dar toate poveștile despre curse îmi păreau fascinante.
Primul pas, pe la vârsta de 13 ani, a fost recondiționarea și modificarea unui ARO 10, în care s-au strecurat câteva piese de la fosta mașină de curse a tatălui. Conducând acea mașină am realizat ca îmi place mai mult să o pilotez decât să o conduc, traseele din pădurea de la țară, pe unde puteam conduce, se apropiau tot mai mult de un circuit de curse, fiecare viraj fiind provocarea de a-l aborda mai corect și mai în viteză. Nu am ales o carieră din Motorsport, dar m-a încântat fiecare mic concurs la care am putut participa.
GP24 Inside: Cosmin Mihai, pilot al Klausenburg Retro Racing
La 15-16 ani, recondiționăm deja masina cu care concurez acuma la KRR, un Fiat500.  Alegerea fost relativ simplă, fiind cam singura care se putea conduce de la 16 ani pe drumurile publice. Prima cursă la care am participat ca pilot a fost una mai atipică, în timpul facultății am avut un proiect în care am construit împreună cu câțiva colegi un monopost, propulsat de 6 mașini de găurit cu acumulator. La volanul acelui mopost m-am aflat pentru prima dată la linia de stat.
Crescând printre piese auto, cu care eram mai familiar decât cu jucăriile, tot timpul m-a atras dorința de a vedea performanța la care pot ajunge acele piesele auto, modificate cu atenție și puse împreună. În acest campionat, îmi doresc sa cresc numărul de participări față de anii precedenți și să acord mai multă atenție nevoilor mașinii de concurs.
Motorsportul, precum și alte sporturi, este o artă, este arta de a comunica cât mai bine cu acel ansamblu de piese, care te înconjoară și te duce cu el acolo, unde și cum conveniți… pilotul transmite ce ar vrea, iar vehiculul asculta și răspunde, bucuros când e solicitat la adevărata lui valoare, dar și supărat și răzbunător atunci când este i se cere imposibilul. Deocamdată, cel mai neplăcut eveniment a fost un abandon, am trecut peste el bucuros ca am învățat ce greșeli să nu mai repet. Îmi zisesem de prea multe ori în gând, înainte de cursă, că nu va fi nicio problemă dacă nu va merge totul perfect,  așa că nu m-am putut supăra. Eu le zic să comunice cat mai mult cu orice vehicul care are motor, iar restul va veni de la sine.
La linia de start, deja emoțiile au scăzut considerabil comparativ cu cele de câteva minute înainte de start, dintr-odată sunt mulțumit de toate pregătirile pe care le are masina, pentru ca oricum nu se mai poate face nimic… iar după start, totul e foarte liniștit, tot ce mai am de făcut e să trec linia de start.

GP24 Inside: Cosmin Mihai, pilot al Klausenburg Retro Racing

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: BNPhotography
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

Latest Posts

Don't Miss