More

  Latest Posts

  GP24 24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Constantin Gherghescu, pilot al RES

  De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport și Anduranță?

  Pasiunea pentru motorsport a fost din totdeauna, de când mă știu m-au atras mașinile. Încă  de mic de când mă punea Tatăl meu în brațe pe la 8 ani si conduceam când mergeam către bunici, pe ultimii 6-7 km fiind un drum pietruit. Pe la 13 ani știam să segmentez si să repar complet un motor de Dacie 1310  cât și orice altă problemă pe acele mașini din acea vreme. Ca și job am lucrat tot apropiat de domeniu, șofer, responsabil parc auto, responsabil zonal vânzări piese auto. M-a ajutat foarte mult cunoștințele mele pe parte de mecanică deoarece nu am fost nevoit să apelez la alți mecanici ci mi-am reparat singur mașina sau cu colegii din echipă.

  La ce vârsta ați început, dar și etapele din cariera voastră?
  Am început la 20 de ani la Pitești unde am fost să ne uităm și în final am participat la liniuțe cu o Dacie 1.4 pe carburator câștigând locul 2 după care la încă 7-8 etape de drag pe la Buzău, Constanța, Brăila, Craiova, Tulcea, după care am luat o pauza destul de lungă datorită unui buget restrâns. Începând cu 2017, prin niște prieteni comuni am ajuns în echipa Campionului Național de Raliuri Viorel Ivan care m-a ajutat Și mi-a oferit tot suportul pentru a ajunge pilot in RES. Acesta avea deja 3 ani in Campionatul Național de Viteză RES care era și este organizat de Willi Nicolae. Începând cu anul 2019 În luna Martie am participat la prima mea etapă în Campionatul Național de Viteză pe circuit la Motorpark Adâncata reușind să particip la două din 5 etape

  De ce a-ți ales Motosportul și Anduranța?
  Tot timpul mi-am dorit să ajung pe circuit dar fiind foarte costisitor a trebuit să aștept momentul oportun ajungând prin cunoștințe comune în echipa lui Viorel Ivan.Motorsportul l-am ales deoarece este o pasiune si singura adevărată pasiune Anduranța este un sport foarte solicitant, perfect pentru cei care vor mai mult decât o cursă cu multe riscuri pe stradă.

  Care sunt obiectivele in acest campionat?
  In anul 2020 suntem mult mai bine organizați si pregătiți având o echipa mult mai numeroasă formată din băieți pasionați de motorsport, de la șefi de echipă la mecanici.Având in vedere că  Viorel Ivan este cel care m-a inițiat în acest sport si care va fi in grupa Logan Cup, voi avea ocazia să dau ce este mai bun din mine în cele 6 etape la care vom participa în acest an. Anul acesta avem un nou șef de echipa Cristian Tănase împreună cu Andrei Dulama care vor beneficia de experienta vasta a lui Victor Ivan organizând de la a la z, echipa noastră pe nume Infosys Motorsport Division. Cu aceasta ocazie vreau să le mulțumesc partenerilor noștri care au ales să ne ofere suport în acest an. Infosys Motorsport Division, Staff Lex, Vistim, Jhn Advertising, Xado România

  Ne puteți descrie noțiunea de anduranță?
  Un sport solicitant care are nevoie de implicare, organizare și lucru în echipă. Nu poți participa de unul singur la anduranța. Ai nevoie de șef de echipă, un mecanic sau doi in cazul în care ai probleme majore să le poți remedia. În anduranța trebuie să verifici bine mașina înainte de cursă deoarece riscurile sunt mari în a se defecta ceva la motor sau cutie.

  În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum a-ți trecut peste ele?
  În prima etapă am avut un accident în care am fost lovit din lateral și am ieșit în decor fiind nevoit să rămân, ultimele 9 minute din prima manșă pe bară deoarece nu mai pornea mașina. Nu știu cum ar fi fost să am parte de un abandon dar încă nu vreau să ma gândesc, momentan mașina a fost destul de fiabilă.

  Puteți defini pasiunea despre anduranță?
  Nu pot definii pasiunea pentru anduranța însa pot definii pasiunea pentru motorsport care este unică din punctul meu de vedere.

  Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?
  Îi îndrum pe toți cei pasionați de acest sport să fie hotărați să facă o școala de pilotaj  și să se înscrie în campionat unde nu au limită de viteză și vor vedea cu adevărat ce înseamnă acest sport Este nevoie de implicare 100% și de multă muncă

  Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
  Am foarte mari emoții până in momentul in care luăm startul, mă gândesc la adversari la mașina , dacă am verificat tot dacă am presiunea corectă etc., iar după start toată concentrarea se îndreaptă către circuit, mașini, strategie și dispar emoțiile.

  Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

  Photocredit: Constantin Gherghescu / Bogdan Gornea


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss