More

  Latest Posts

  GP-ul Turciei: Este titlul cu numărul 7 și cea de-a 94-a victorie pentru Lewis Hamilton

  O performanță de excepție din partea pilotului Mercedes, Lewis Hamilton, în Grand Prix-ul Turciei, i-a adus cea de-a 10-a victorie din acest sezon, a 94-a din carieră și titlul cu numărul 7, egalandu-l pe Michael Schumacher, în timp ce Sergio Perez (Racing Point) și Sebastian Vettel (Ferrari), au completat podiumul din Istanbul.

  Hamilton a luat startul de pe poziția a 6-a, a urcat pe 3 în primul tur, ca mai apoi să cadă din nou pe 6, după o eroare în virajul 9. Dar decizia echipei de a trece la pneurile intermediare, i-a oferit un avantaj de 25 de secunde față de Perez, reușind să câștige cursa.

  Victoria a fost suficientă pentru a obține titlul, dar orice rezultat în top 10, l-ar fi adus în această poziție, deoarece Valtteri Bottas a trecut linia de finish în afara punctelor, după ce s-a rotit pe pista de 6 ori, ajungând pe locul 14.

  Un ultim tur dramatic, le-a oferit fanilor o luptă pe cinste, între Charles Leclerc și Sergio Perez, din care Sebastian Vettel a ieșit în avantaj, după o greșeală comisă de monegasc. Așadar locul 2, i-a revenit pilotului Racing Point, Perez, iar ultima treaptă de pe podium, a fost ocupata de Ferrari, cu ajutorul lui Vettel.

  Leclerc a trecut linia de sosire pe poziția a 4-a, în fața lui Carlos Sainz, care a recuperat puncte bune, după o cursă impecabilă, pe ploaie, iar piloții Red Bull, care la începutul etapei dominau, au făcut multe greșeli. Așadar Verstappen s-a clasat pe locul 6, iar Albon pe 7, înaintea lui Norris.

  Lance Stroll a pierdut poziția fruntașă după decizia eronată a echipei de a-l chema la boxe, revenind pe circuit în fața lui Vettel, și fiind depășit, rând pe rând, în cele din urma de Norris, a încheiat cursa pe locul 9. Top 10, a fost completat de Renault-ul lui Daniel Ricciardo.

   

  După toate răsturnările de situație și momentele complicate din cursă, după o etapă dificilă, cu o pistă extrem de alunecoasă, reflectoarele au rămas pe Hamilton, care a trecut linia de sosire în lacrimi, după ce a rescris din nou istoria, în Formula 1.

  Sursa: formula1.com

  Photocredit: formula1.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss