GP24 Media

LATEST POSTS

Glickenhaus vrea să participe pe tot sezonul WEC 2022 cu o singură mașină

Glickenhaus
Vizualizări: 17483

Participantul american Glickenhaus se va înscrie în Campionatul Mondial de Anduranță FIA de anul viitor, cu intenția de a participa în toate cele șase curse cu o singură maşină.

Fondatorul Marque, Jim Glickenhaus, a confirmat că se va întoarce la WEC cu normă întreagă cu Hypercarul lui Le Mans, în urma unei declarații din serie conform căreia i se va permite să concureze doar în 2022 dacă se angajează să apară cu cel puțin o mașină la fiecare cursă.

Glickenhaus a declarat pentru Motorsport.com că intenționează să participe la două dintre 007 LMH cu motor Pipo pentru 24 de ore de la Le Mans în iunie și că singura nesiguranță se referă la numărul de mașini pe care le va juca în ultimele trei curse.

„Vom începe cu o mașină la Sebring și Spa, apoi două la Le Mans, iar apoi vom vedea cu câte mașini vom putea concura după aceea”, a spus el.

„Există intenția de a face restul anului după Le Mans; singurul avertisment este că trebuie să obținem un echilibru echitabil al performanței, pe care cred că îl vom obține.

„Dacă întrebi „Care este intenția ta, Jim?”, aș spune că este să continui cursele în WEC încă cinci ani.”

Glickenhaus declarase anterior că nu are interes să participe la rundele Fuji și Bahrain, dar șeful WEC, Frederic Lequien, a declarat înainte de finala sezonului 2021 de weekendul trecut de la Circuitul Internațional Bahrain că echipa nu va putea alege cursele la care va participa.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

El a explicat că dorește un angajament ferm din partea Glickenhaus Racing pentru cel puțin o mașină la fiecare rundă.

Echipa nu și-a definit încă lista completă de piloți pentru sezonul viitor, dar Glickenhaus a putut confirma că Olivier Pla va fi în mașina sa solo pentru 1000 de mile de la Sebring, de deschidere a sezonului, în martie și că Pipo Derani se va alătura echipei pentru Le Mans.

Glickenhaus a dezvăluit că a avut un interes semnificativ din partea piloților noi în echipă pentru 2022, dar a sugerat că se aștepta să „vadă mulți dintre piloții noștri din acest an înapoi cu noi”.

El a subliniat că Romain Dumas, de două ori câștigător de la Le Mans, care a condus 007 în toate cele trei apariții ale WEC din acest an, va concura cu off-roaderul său SCG Boot în Baja 1000 în Mexic la sfârșitul acestei luni.

Glickenhaus a dezvăluit, de asemenea, că se așteaptă ca Richard Westbrook și Franck Mailleux să concureze din nou pentru el la 24 de ore de Nurburgring în luna mai, cu mașina sa 004C GT.

Pla, Derani, Dumas, Westbrook și Mailleux s-au alăturat pe lista lui Glickenhaus 2021 de Ryan Briscoe și Gustavo Menezes, care vor concura cu noul Peugeot 9X8 LMH în WEC 2022.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES