More

  Latest Posts

  Giovinazzi – „Nu cred că aceasta va fi ultima mea cursă în F1”, jură înaintea ultimului weekend cu Alfa Romeo

  Alfa Romeo își va lua rămas bun de la ambii piloţi după acest weekend. Dar, deși este o plecare permanentă pentru Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi speră că poate reveni în sport într-o zi.

  Giovinazzi va fi înlocuit de Guanyu Zhou în 2022, iar în calitate de partener al pilotului chinez – Valtteri Bottas, ca parte a unei perechi complet noi, italianul urmând să concureze în Formula E sezonul viitor. În ciuda schimbărilor de categorii, Giovinazzi crede că ușa îi rămâne deschisă pentru a reveni pe grila de Formula 1 la un moment dat în viitor.

  „Nu cred că aceasta va fi ultima mea cursă în F1, dar deocamdată este”, a spus Giovinazzi. „Vreau să mă bucur de asta așa cum am făcut-o în Arabia Saudită. Deocamdată aceasta va fi ultima – și mai ales ultima cursă cu Kimi. Va fi cu siguranță ultima sa cursă în F1! Au fost trei ani buni, l-am cunoscut în urmă cu cinci ani la Ferrari și a fost o relație bună cu el.

  Giovinazzi

  „Cu siguranță venim dintr-un weekend bun în Arabia Saudită în care am marcat puncte”, a adăugat el. „Nu știu cum va fi aici pentru că… aceeași mașină în Qatar nu era nicăieri, iar în Arabia Saudită am fost rapizi. Așa că vom vedea cum este aici și vreau doar să mă bucur și să am încă una bună duminică.”

  Italianul a fost alături de Alfa Romeo în ultimele trei sezoane, iar Abu Dhabi va fi cel de-al 62-lea start de Grand Prix, o vrajă care l-a văzut evoluând în mai multe moduri.

  „Sunt fericit cu mine, cu progresul, cum am crescut ca pilot, ca persoană – dacă mă văd în prima cursă în 2019 și mă văd acum, cu siguranță un pilot mai bun, o persoană mai bună, sunt fericit cu mine. Cred că nu am realizat ceea ce am meritat în ultimii trei ani, mai ales anul acesta, dar știi, sunt curse, este un sport și nu pot schimba nimic din trecut.

  Giovinazzi

  „Mă concentrez pe următoarea cursă, dar marea dezamăgire este că am avut o mașină mai bună decât anul trecut, așa că să merg în Arabia Saudită cu doar un punct a fost marea dezamăgire pentru mine. Am marcat puncte în Arabia Saudită, așa că haideți să facem un alt salt aici, în Abu Dhabi. Dar, așa cum am spus, singurul lucru este că nu am realizat ceea ce merităm ca echipă și pentru mine.”

  Giovinazzi va fi pe margine cel puțin un sezon. Iar un alt pilot care a trecut printr-o situație similară în carieră  a fost Esteban Ocon, care îl susținea pe Giovinazzi pentru revenirea pe grilă.

  „Știu prin ce trece Antonio”, a spus Ocon, care și-a pierdut locul la Racing Point la sfârșitul anului 2018. „Desigur, am fost foarte dezamăgit să-l văd plecând, cred că Antonio este unul dintre acei piloți care are dreptul să fie în Formula 1, să rămână în Formula 1. Aștept cu nerăbdare să-l revăd în viitor și îi doresc tot binele. Dar trebuie doar să continue să împingă și să rămână în jurul Formulei 1, iar o oportunitate îi va veni.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!Giovinazzi

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss