Latest Posts

Giovinazzi dă vina pe o strategie care „nu va funcționa niciodată” după ce a scăpat de punctele din Mexic

Vizualizări: 11596

Antonio Giovinazzi a rămas supărat după ce a văzut că șansa de a marca puncte îi tot scapă.

Giovinazzi a ieșit din incidentul din primul tur pe locul șase și, deși a coborât imediat pe locul șapte în spatele lui Carlos Sainz, a rămas în fața lui Sebastian Vettel până la prima oprire la boxe. Aflat în turul 17, a fost primul dintre primii 10 care s-a oprit și a simțit că locul în care s-a alăturat l-a costat mai multe poziții, când a terminat în cele din urmă pe locul 11.

„Sunt foarte dezamăgit pentru că cred că a fost o șansă bună de a înscrie puncte cu două mașini, dar nu au reușit să aibă o strategie grozavă asupra mea”, a spus Giovinazzi. „Ne-am băgat prea devreme, apoi am fost în trafic când am ieșit.

„Sunt bucuros să mă opresc înainte, dar să nu ies și să găsesc trafic în față pentru că atunci strategia nu va funcționa niciodată.”

Italianul a rămas blocat în spatele lui Valtteri Bottas și Daniel Ricciardo după oprirea la boxe, ambii piloți fiind în afara poziției după contactul la Virajul 1. Șeful Alfa Romeo de inginerie pe pistă, Xevi Pujolar, explică că de fapt cursa lui Giovinazzi a fost distrusă de lipsa de ritm arătată de McLaren.

„Cred că, în general, weekendul a fost bun”, a spus Pujolar. „Știam că aici avem șanse mai mari. Întotdeauna când venim în Mexic, cumva cu unitatea noastră de putere suntem într-o poziție puțin mai bună în comparație cu concurenții.

Așa că, chiar și în calificări, ținta noastră a fost Q2 – care a fost atinsă cu ambele mașini – și apoi, cu toată lumea care a luat penalty-uri, a fost bine să pornim pe locurile 10 și 11.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Apoi, la virajul 1, cu toate incidentele, am pierdut câteva poziții cu Kimi [Raikkonen], dar am fost foarte bine poziționați cu Antonio, așa că cred că mai existau șanse bune să înscriem puncte. Totul urma să fie planificat, cred că pentru cei mai mulți oameni care au planificat mediu-hard în ceea ce privește strategia a fost cât de devreme vei merge și cât de mult prelungeşti perioada cu hard-uri.

„Pentru noi nu era niciun stimulent să mergem mai devreme dacă nu era nevoie, dar apoi la un moment dat Antonio a început să se chinuie cu cauciucurile din spate și ne uitam la traficul din spate, Kimi era încă cu ritm bun și aveam grupul cu Ricciardo și Bottas care au intrat devreme. Știam că se descurcă puțin cu cauciucurile, așa că ultimul lucru pe care am vrut să-l facem a fost ca toată lumea să se comprime în spatele lui Antonio.

Giovinazzi dă vina pe o strategie care „nu va funcționa niciodată” după ce a scăpat de punctele din Mexic

„Așa că am decis să-l boxăm pe Antonio și știam că va fi aproape cu ei – cu Bottas și Ricciardo – dar ceea ce am apreciat greșit aici a fost ritmul acestor doi tipi. Ne-am gândit că ritmul lor va fi mai rapid sau la fel de rapid ca a lui Kimi.”

În timp ce Giovinazzi a fost blocat, Raikkonen a reușit să alerge mai mult după ce s-a îngrijit mai bine de cauciucuri și a fost promovat pe locul opt de nenorocirea coechipierului său.

„Da mi-au plăcut primele tururi, dar nu s-au întâmplat multe după aceea…”, a spus Raikkonen. „În primele viraje, bineînțeles, dar după aceea a fost important să ajungi în fața Williams-urilor în primele tururi și, de atunci, să ne îngrijim doar de cauciucuri și frâne.

„Am avut o viteză foarte asemănătoare cu Sebastian și fiind în spatele lui nu aveam mult mai mult decât el, așa că ne asiguram că al doilea set va ajunge până la final și asta a fost tot.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss