Latest Posts

George Russell îl va înlocui pe Lewis Hamilton în Marele Premiu al Sakhir-ului

Vizualizări: 10144

George Russell va avea șansa vieții lui, în acest weekend, când va urca la volanul monopostului-campion Mercedes W11, în locul lui Lewis Hamilton (acesta a contractat noul coronavirus și se află în izolare), în Marele Premiu al Sakhir-ului.

Mercedes a inițiat discuția cu Williams, pentru a-l împrumuta pe britanic – acesta a fost susținut de Săgețile Argintii, pe tot parcursul carierei – atunci când au fost siguri că Lewis nu poate lua parte în cea de-a doua etapă din Bahrain. S-a făcut un aranjament în cele din urmă, iar Russell va fi coechipierul lui Valtteri Bottas, în acest weekend. Pilotul de rezervă Williams, Jack Aitken, i se va alătura lui Nicholas Latifi pe grilă.

„În primul rând, aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor de la Williams, pentru că mi-au oferit această oportunitate. Voi purta alt costum weekend-ul acesta, dar tot pilot Williams sunt și îmi voi susține mereu echipa”, a declarat Russell. „Asta este o șansă să învăț de la cea mai bună formație de pe grilă și să mă întorc mai bun, cu mai multă energie și experiență pentru a ajuta echipa Williams să avanseze.”

„Le mulțumesc și celor de la Mercedes pentru că au încredere în mine. Sigur că nimeni nu poate să îl înlocuiască pe Lewis, dar voi face tot ce pot pentru echipă, cât timp absentează. Cel mai important aspect este că îi doresc însănătoșire grabnică. Abia aștept să pun mâna pe această oportunitate și să ies pe pistă în acest weekend.”

Russell a mai testat cu Mercedes, în trecut, în total pentru 6 zile, cel mai recent, în 2017, în Abu Dhabi. Russell și-a făcut debutul în F1, cu Williams, în 2019 și s-a remarcat datorită stilului de pilotaj și a performanțelor din calificări cu un monopost care face parte din a doua jumătate a grilei, având potențial să fie un viitor star.

Russell nu a reușit încă să puncteze, dar s-a apropiat de top 10, în mai multe etape, iar la Monza ar fi fost în puncte dacă nu ar fi avut un accident în spatele Safety Car-ului. Performanțele din calificări au impresionat, în mod special, deoarece a rămas neîntrecut de coechipierul său, timp de 36 de etape consecutive și numărătoare continuă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mercedes îl apreciază mult pe Russell și și-ar fi dorit să îi ofere un loc în echipă în acest an, însă Williams – care se află sub un patronaj nou – nu a dorit să rupă contractul pe 3 ani, cu acesta. „Parteneriatul nostru pe termen lung și afilierea lui George la Mercedes, nu sunt niciun secret, așadar mă bucur să anunț că această oportunitate unică îi revine lui George”, a spus Simon Roberts, directorul echipei Williams.

„Am muncit mult ca să ne asiguram că ajungem la un aranjament bun, pentru ca George să poată merge la Mercedes în acest weekend. George rămâne pilot Williams și îl așteptăm cu forțe proaspete după această experiență și îi dorim să aibă o cursă de succes.” Russell ar putea să rămână în monopostul Mercedes și în Abu Dhabi, dacă Hamilton nu se recuperează la timp.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss