More

  Latest Posts

  George Russell a stabilit timpul de referință în primul antrenament

  George Russell a condus o dublă Mercedes în prima sesiune de antrenamente înainte de Marele Premiu al Olandei din 2022, în timp ce favoritul local, Max Verstappen, a fost blocat la boxe din cauza lipsei de fiabilitate a mașinii.

  George Russell și Lewis Hamilton au flatat un înșelat puțin cifrele, ieșind pe pneuri soft în ultimele 15 minute ale sesiunii pentru a simți beneficiile evoluției pistei și a urca în mod corespunzător în top.

  Progresul lui George Russell și al coechipierului său Lewis Hamilton l-a pus pe Carlos Sainz pe locul trei, în timp ce Lando Norris a terminat în fața lui Daniel Ricciardo și Charles Leclerc.

  Aston Martin a ieșit prima pe circuit ca parte a unei începeri frenetice al primului antrenament, în timp ce toți, cu excepția lui Alex Albon și Pierre Gasly, au ieșit pe pistă și doar Fernando Alonso a optat pentru pneuri dure.

  În mod nesurprinzător, pe mediile mai rapide, Alonso a stabilit repede ritmul cu un 1m17.662s, înainte ca Verstappen să găsească alte patru zecimi pe cauciucul hard, câteva momente mai târziu.

  verstappen6 GP24 F1 Spa 2022 Race

  După ce Mick Schumacher a blocat partea din față-dreapta în șicana de la virajul 11 pentru a face o excursie pe pietriș, în ciuda unei viteze de intrare foarte mici, fruntașii s-au lovit de un ghinion similar.

  Alonso a fost altul care a depășit virajul 11 înainte ca Verstappen să se oprească cu probleme la mașină.

  După ce Verstappen a trecut în fruntea clasamentului cu timpul său de 1m14,714s pe pneuri dure, pentru a se situa la puțin peste o jumătate de secundă, RB18-ul său s-a oprit.

  Steagurile galbene fluturate s-au transformat în VSC și apoi într-un steag roșu complet după 10 minute, când cutia de viteze a părut să cedeze la ieșirea din virajul 2, cu un puhoi de fum.

  Eroul de acasă s-a oprit la ieșirea din virajul 4 înainte de a elibera mașina care a primit o nouă unitate de propulsie pentru Marele Premiu al Belgiei de data trecută, pe care Verstappen l-a câștigat.

  În mod special, mecanicii Red Bull au primit permisiunea de a sparge un sigiliu pentru a schimba inserția de blocare a arborelui principal de pe cutia de viteze a lui Verstappen mai devreme, în cursul dimineții de vineri.

  A fost nevoie de aproape 10 minute pentru ca sesiunea să fie reluată, dar în timpul intervalului, Schumacher a fost investigat și autorizat pentru că a părăsit linia boxelor sub steagul roșu.

  DRS

  Cu 40 de minute rămase pe ceas, Hamilton – care rulează cu un tren de propulsie mai vechi în timp ce motorul de la accidentul său de la Spa cu Alonso este recuperat – a trecut la soft și a condus plutonul din nou.

  Dar, în timp ce se afla pe locul 15 cu un timp de 1m16.937s pe noul cauciuc, Alonso a revenit în top pe soft, grație unui timp de 1m13.635s, înainte ca Norris să coboare la 1m12.929s.

  McLaren-ul papaya s-a bucurat pentru scurt timp de timpul său la soare înainte ca, cu 33 de minute înainte de final, Sainz să urce în top la bordul F1-75, spaniolul coborând reperul la 1m12,845s.

  În timp ce majoritatea plutonului a trecut la alimentări mai grele cu combustibil, Mercedes a apărut cu o serie de modificări de set-up și a folosit ritmul de un tur de care s-a bucurat la Budapesta, care a depins în mod similar de forța de apăsare, pentru a rula cel mai rapid.

  Russell a fost primul care a rulat pe softuri, cel care a ajuns în pole position în GP-ul Ungariei trecând linia de cronometrare în 1m12,455s pentru a stabili ceea ce avea să fie cel mai rapid timp al sesiunii.

  hamilton3 GP24 F1 Spa 2022 FP

  Hamilton nu s-a făcut plăcut de mai mulți dintre rivalii săi, britanicul fiind semnalizat pentru că l-a întârziat pe Kevin Magnussen în virajul 1 și apoi pe Leclerc în mare parte din primul sector.

  După ce plângerile acestora au venit și au dispărut, Hamilton a fost din nou reclamat de Sainz – pilotul Ferrari acuzându-l pe pilotul Săgeților Argintii că l-a reținut la apropierea de ultimul viraj.

  În mod similar, Norris și Sebastian Vettel au alergat roată la roată certându-se pentru poziția pe pistă în finalul cursei, dar toate aceste incidente au trecut fără a fi investigate de comisari.

  Cu puține îmbunătățiri de ultimă oră, Russell s-a așezat pe primul loc în fața lui Hamilton când a apărut steagul cu carouri, în timp ce Sainz a sfârșit prin a conduce schimbarea Ferrari, deși câștigătorul GP-ului britanic a fost la patru zecimi în urma Mercedes-ului.

  Norris, între timp, a fost mai rapid decât coechipierul de la McLaren, depășindu-l pe coechipierul Ricciardo cu o zecime și jumătate.

  Leclerc, între timp, a fost pe un modest loc al șaselea, în fața lui Sergio Perez. Pilotul de la Red Bull a avut o sesiune dezordonată, blocându-se și ieșind larg în faimosul viraj 3.

  Apoi, a fost oarecum norocos să țină RB18 departe de zid, mexicanul ieșind larg în virajul 9 și alunecând pe pietriș pentru a ajunge la câțiva centimetri de panoul publicitar.

  Alonso l-a condus pe Esteban Ocon pentru Alpine, Albon completând top 10 în fața lui Schumacher, Lance Stroll, Magnussen și Gasly.

  Vettel a terminat pe locul 15 în fața lui Zhou Guanyu, pilotul Alfa Romeo ținut în garaj o mare parte din oră, deoarece echipa a folosit steagul roșu pentru a-i modifica setările.

  Yuki Tsunoda a rulat până pe locul 17 în fața lui Valtteri Bottas, în timp ce Verstappen a fost mutat pe locul 19 în fața lui Nicholas Latifi.

  Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Olandei în acest weekend:

  • Vineri 02.09.2022, 13:30 – 14:30, Antrenamente Libere I
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Vineri 02.09.2022, 17:00 – 18:00, Antrenamente Libere II
   F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Sâmbăta 03.09.2022, 13:00 – 14:00, Antrenamente Libere III
   F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Sâmbăta 03.09.2022, 16:00 – 17:00, Calificări
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2 (Decalat +1 Ora)
  • Duminica 04.09.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

  GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

  Pole, Leclerc
  Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss