More

  Latest Posts

  Gasly – Luptele cu McLaren şi Ferrari au oferit „altfel de emoție”

  Pierre Gasly spune că șansa ca AlphaTauri să lupte în mod regulat cu McLaren și Ferrari în Formula 1 anul acesta i-a oferit un „altfel de emoție”.

  Gasly a marcat mai multe puncte în 2021 decât în oricare dintre cele trei sezoane anterioare complete de F1, terminând pe locul nouă în clasament cu 110 de puncte.

  Deși Gasly nu și-a putut emula victoria şocantă la Monza din 2020, francezul a ajuns pe podium în Azerbaijan și a fost în afara primilor 10 în doar trei curse în care a văzut steagul în carouri.

  AlphaTauri a pierdut pe scurt în fața echipei Alpine în lupta pentru locul cinci în campionatul constructorilor, terminând cu 13 puncte în urmă.

  Gasly a spus că, deși a fost „dificil” să vezi un decalaj atât de mic care separă echipele la sfârșitul unui sezon lung, el și-a luat încurajări de la modul în care a evoluat AlphaTauri pe parcursul campaniei.

  „Ceea ce am realizat ca echipă, când ne uităm la toți anii anteriori ai AlphaTauri și Toro Rosso, este incredibil”, a spus Gasly.

  „Așa că sunt foarte mândru de acești tipi și, de asemenea, am speranță pentru anul viitor și pentru ceea ce putem realiza. Pentru că au demonstrat anul acesta că pot performa la niveluri foarte înalte.”

  Gasly

  Deși Gasly nu credea că 2021 a depășit 2020 ca fiind cel mai bun sezon al său în F1, spunând că „nimic nu poate învinge acest sentiment de câștig”, șansa de a se lupta în mod regulat cu liderii de mijloc Ferrari și McLaren l-a ținut motivat.

  „Ca un întreg sezon, 22 de curse, trebuie să spun că mi-au plăcut toate cele 22”, a spus Gasly.

  „A veni într-un weekend de cursă știind că vei lupta pentru puncte, că vei lupta cu Ferrari și McLaren, este altfel de emoție.

  „Trebuie să spun că mi-a plăcut tot anul și sper cu adevărat că va fi la fel şi anul viitor.”

  Alpine a reușit să se îndepărteze de AlphaTauri în lupta pentru locul cinci la sfârșitul anului, sporit de podiumul lui Fernando Alonso și de alergarea lui Esteban Ocon pe locul cinci în Qatar. Ocon a marcat și o victorie șoc pentru echipă în Ungaria, ajutând-o să ocupe locul 5.

  Gasly a glumit că este „păcat că nu scoatem cel mai bun și cel mai rău rezultat al anului”, dar i-a lăudat pe cei de la Alpine pentru că au făcut „o treabă bună”.

  „Cred că ne-am descurcat foarte bine și am fi putut termina pe locul cinci, dar asta nu s-a întâmplat”, a spus francezul.

  „Sunt încă foarte mândru de ceea ce am realizat. Știi, 110 puncte, nu se întâmplă foarte des cu Alpha Tauri. M-am bucurat mult de acest sezon.

  „Știu că anul viitor ar putea fi foarte diferit. Ar putea fi la fel, poate fi mai bine, poate fi mai rău. Dar la sfârșitul zilei, sunt doar fericit că am văzut echipa performând în acest fel, pentru că îmi dă speranță pentru anul viitor.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss