Latest Posts

Gardner iese învingător la Portimao, dar bătălia pentru titlu se mută la Valencia

Vizualizări: 21723

Gardner P1 şi Fernandez P2 la Portimao, în timp ce candidații la titlu se înfruntă cot la cot, 23 de puncte împîrţind duoul înaintea rundei finale de la Valencia.

Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) și-a asigurat cea mai importantă victorie din cariera sa la Grande Prémio Brembo do Algarve și va lua un avans de 23 de puncte în runda finală de la Valencia. Australianul a trecut de rivalul și coechipierul Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), spaniolul trebuie să se mulțumească cu locul doi. Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) a completat podiumul la mai puțin de o secundă distanță de Fernandez.

Pe măsură ce luminile s-au stins, Raul Fernandez și Gardner au făcut ambii starturi bune și s-au lansat în primul viraj în timp ce se aliniau pe grilă – P1 și P2. Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) a făcut un start fulger de pe locul 7 pentru a-și împinge drumul pe locul 3 în schimburile de deschidere, iar italianul a fost în scurt timp înaintea lui Gardner.

Gardner iese învingător la Portimao, dar bătălia pentru titlu se mută la Valencia

Primii trei – Raul Fernandez, Bezzecchi, Gardner – au fost împărțiți de 1.1s, Cameron Beaubier (American Racing) pe locul 4, la două secunde mai jos de podium.

După ce l-a urmărit pe Bezzecchi pentru câteva tururi, Gardner a revenit pe locul 2 în turul 9, cu liderul Raul Fernandez la 1,1 secunde. În situația în care stau lucrurile, diferența dintre perechea Red Bull KTM Ajo era de 13 puncte în direcția Valencia, dar Gardner începea să-l urmărească pe Raul Fernandez – acesta din urmă pe anvelopa spate moale.

Virajul 1, turul 13. Gardner, vizibil cu mai multă aderență, l-a depășit pe Raul Fernandez pe deal. Bezzecchi era cu trei secunde în spatele lui Raul Fernandez, deci locul al doilea era în siguranță? Ei bine, Gardner nu se retrăgea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Gardner iese învingător la Portimao, dar bătălia pentru titlu se mută la Valencia

Între timp, Bezzecchi s-a strecurat în ghearele locului al patrulea Lowes, pilotul britanic era pe locul 3 cu șapte tururi rămase până la final.

Îndreptându-se spre ultimele cinci tururi, Raul Fernandez încă stătea acolo, dar nu se putea apropia suficient pentru a face o mișcare asupra lui Gardner. Dar cu trei tururi până la final, Raul Fernandez a căzut la o secundă în spatele coechipierului său și, dezvăluind orice greșeală, Gardner avea să pretindă 25 de puncte monumentale.

Diferența dintre Raul Fernandez față de un Lowes care încărca din greu a fost la fel de mare. Britanicul făcea un tur cu aproape o secundă mai repede decât spaniolul, iar dacă numărul 22 îl depășea pe numărul 25, asta i-ar fi dat titlul lui Gardner.

După cum s-a întâmplat, Fernandez s-a păstrat pe locul 2, care duce lupta pentru titlu în cursa finală a sezonului, dar victoria lui Gardner îl vede să ia un avans sănătos de 23 de puncte în cursa de duminica viitoare.

Podiumul lui Lowes a fost al doilea din acest sezon, un alt tur și ar fi putut fi o dramă de titlu incredibilă. Lowes nu poate să-l prindă pe locul trei pe Bezzecchi în campionat, dar pare să preia locul 4 în clasamentul general.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Moto2 găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss