More

  Latest Posts

  Gala Campionilor FRAS 2019. Record de prezențe și podiumuri feminine

  Un total de 36 de prezențe feminine se vor înregistra pe 30 noiembrie, la Timișoara, pe podiumurile de la Gala Campionilor Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) pentru sezonul 2019. Este un record absolut, cu aproape 150% mai mult decât la ediția anterioară.

  De-a lungul anului 2019, peste 160 de doamne și domnișoare au luat startul în campionatele naționale organizate sub egida FRAS. Numărul a crescut considerabil datorită lansării Campionatului Național Women Rally inițiat de Laura Savu, care a bifat un trei etape, la Alba Iulia, Timișoara și Cluj Napoca, adunând un total de 111 doamne și domnișoare. Gala Campionilor FRAS 2019 va avea 30 de femei pe podium, cu 36 de prezențe totale.

  FRAS a anunțat pe 8 martie 2019 crearea Comisiei Naționale pentru Femei, iar prima președintă este Mirela Bucovicean. Pilot și copilot, Mirela Bucovicean a luat startul anul acesta la Rallye Monte-Carlo Historique, iar pe 30 noiembrie, la Timișoara, va fi prezentă la Gala Campionilor pentru a fi alături de colegele ei.

  Pe locul secund în topul aparițiilor se numără Campionatul Național de Raliuri Dunlop, care a avut 25 de femei care au fost la linia de start. Dintre acestea, 10 au reușit să încheie pe podium la finalul sezonului.

  Francesca Maior, copilot pentru fratele ei Norbert Maior, va urca de trei ori pe podium la Gala Campionilor, de două ori pe primul loc, devenind campioană la Juniori și Clasa RC5, iar o dată pe locul 3, la Două Roți Motrice. O colegă de la Napoca Rally Academy, Alina Bianca Pop a devenit campioană atât la Două Roți Motrice, cât și la RC4, din postura de copilot pentru Mihnea Mureșan.

  Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

  Photocredit: RallyZoom.ro


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss