Latest Posts

Frederic Vasseur: Să critici Ferrari este “un pic cam dur”

Vizualizări: 3600

De ce Frederic Vasseur, șeful echipei Ferrari, nu discută despre un eșec după weekendul de curse de Formula 1 din Spielberg și ce planuri are pentru Silverstone

Directorul echipei Frederic Vasseur este întrebat după Marele Premiu al Austriei din 2024 de la Spielberg dacă poate explica de ce Ferrari crede că se îndreaptă în direcția corectă în ceea ce privește dezvoltarea. Răspuns: “Aceasta este o întrebare cam grea”. Pentru că Ferrari nu se află de fapt într-o poziție atât de proastă. “Și “problemă” este evident un cuvânt mare”, spune Vasseur.

El crede că rezultatul de la Red Bull Ring denaturează realitatea. “Am avut un avantaj de o zecime față de Norris la virajul 3 în calificări. Deci, dacă reușim să completăm acest tur, lucrurile vor arăta complet diferit. Apoi, totul este la fel: Ferrari s-a întors și altele asemenea”.

Frederic, Vasseur

Singura problemă este că, potrivit F1, Ferrari nu a avut un avantaj de o zecime de secundă față de Norris în calificări, ci doar un tampon de câteva miimi, și asta doar direct înainte de virajul 3. În virajul 3, piloții Ferrari au pierdut aproape două zecimi, pe care le-au recuperat până în virajul 4, dar în cele din urmă au pierdut atât de mult acolo încât nu au mai avut nicio șansă în fața lui Norris în McLaren.

Cu toate acestea, Vasseur consideră că criticile la adresa Ferrari sunt exagerate. La urma urmei, nimeni nu călătorește în prezent fără greșeli. “Chiar dacă obții pole position-ul și câștigi cursa, tot ai probleme cu mașina. Și dacă nu ai nicio problemă, atunci ești la începutul sfârșitului”, spune Vasseur.

Șeful echipei Ferrari asigură: “Un rezultat bun sau rău nu schimbă atitudinea în echipă. Am avut weekenduri bune și uneori am fost mai rapizi decât toți ceilalți. Uneori am fost la egalitate cu Max Verstappen, alteori cu un pas în urmă. Ca acum în Austria. Dar am reacționat bine și eram deja într-o poziție mult mai bună sâmbătă dimineața.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Frederic, Vasseur

Sinteza lui Vasseur despre Ferrari în Austria

În general, Ferrari a reacționat bine la condițiile din Spielberg și a făcut o revenire bună după ce vineri Formula 1 a avut un deficit de peste patru zecimi în calificările sprint. “Datorită schimbărilor extinse până sâmbătă după-amiază, mașina a fost apoi mai bună”, spune Vasseur. “Am deplasat un pic punctele slabe de la un viraj la altul, dar în general am fost acolo”.

Ferrari s-ar putea să fi fost “la mare distanță” de Verstappen în Red Bull, dar el “nu poate spune nimic rău” despre performanța SF-24. “Am avut doar impresia că poate am putea face mai mult din ea”, spune Vasseur. În cele din urmă, însă, Carlos Sainz și Charles Leclerc, care au fost implicați într-un incident în primul tur, au terminat pe locurile trei și, respectiv, unsprezecelea.

Frederic

Bouncing? Aproape că are grijă de sine!

Dar chiar și fără contact în faza de start, piloții Ferrari nu au fost complet mulțumiți de monoposturile lor. Săriturile pe liniile drepte, în special, s-au dovedit a fi o problemă majoră. Dar și aici, Vasseur este relaxat: “A fost deja mult mai bine sâmbătă după-amiază”.

Săriturile pot fi, de asemenea, un efect secundar al introducerii de piese noi. “Nu este prima dată când ai nevoie de un weekend sau două pentru a te obișnui cu o actualizare”, spune Vasseur. “S-a întâmplat destul de des în ultimii doi ani”.

“Iar acum actualizările nu mai sunt la fel de puternice ca înainte. Uneori, acest lucru duce la un deficit în tuningul monopostului și ai nevoie de câteva weekenduri pentru a te obișnui cu ea.”

Frederic

De ce își concentrează Vasseur atenția pe Silverstone

Așadar, va fi weekendul de curse de la Silverstone adevăratul test acid pentru cea mai recentă actualizare Ferrari? “Cel puțin ne va ajuta să avem o primă și o a doua sesiune de antrenamente libere”, spune Vasseur. “Și dacă vremea este potrivită, atunci putem pune totul la încercare”.

“Avem câteva idei în mânecă. Câteva actualizări vor urma mai târziu, pe care le vom folosi pentru a împinge mai departe.”

Cu toate acestea, Vasseur nu vrea să accepte acuzația că alte echipe produc în general mai multe piese noi, mai ales în comparație cu McLaren: “Ceea ce vedeți din exterior este pielea exterioară a vehiculului. Acestea sunt piesele aerodinamice. Dar doar pentru că McLaren nu a avut piese aero nu înseamnă că nu a continuat să se dezvolte.”

Frederic

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss