Latest Posts

Fred Vasseur: Nu trebuie să ne mai mințim singuri

Vizualizări: 22747

Șeful Ferrari, Fred Vasseur, a declarat că echipa nu trebuie să mai treacă cu privirea carențele monopostului, după un Mare Premiu al Arabiei Saudite dezamăgitor.

Scuderia italiană și Fred Vasseur au sperat că dispunerea și cerințele diferite ale circuitului de la Jeddah îi vor permite să reprezinte o amenințare mai mare pentru Red Bull decât a reușit la deschiderea sezonului de F1 în Bahrain.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că Charles Leclerc a reușit să obțină un timp de calificare suficient de bun pentru prima linie, ritmul de cursă al Scuderiei a fost deficitar.

După ce inițial au părut puternici în primele etape pe guma proaspătă, atât Carlos Sainz, cât și Leclerc au căzut pe compoziția dură după opririle la boxe și au sfârșit prin a termina pe locurile șase și șapte în spatele celor de la Mercedes.

Rezultatul a fost departe de a fi ideal și vine la 12 luni după ce Ferrari s-a luptat până la capăt cu Verstappen pentru glorie în Arabia Saudită.

Vasseur a declarat că acum este vital pentru Ferrari să înțeleagă de ce nu au funcționat lucrurile cu mașina sa până acum și să nu pretindă că lucrurile sunt mai bune decât sunt.

Fred Vasseur: Nu trebuie să ne mai mințim singuri

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Întrebat care va fi primul lucru pe care îl va întreba pe ingineri, Vasseur a spus: “Să nu ne mai mințim singuri.

“Cel mai important lucru în acest tip de situație este să știm unde mergem bine și ce facem greșit. Dar nu putem să ne mințim singuri.

“Trebuie să ne schimbăm. Trebuie să înțelegem unde greșim și trebuie să forțăm. Nu este [suficient] să vorbim, nu vom fi mai rapizi așa.

“Pentru mine, imaginea este destul de clară. Potențialul mașinii este bun, dar nu este suficient în comparație cu Red Bull, pentru că nu reușim să extragem maximul de la mașină de fiecare dată.”

Vasseur crede că zona critică în care Ferrari s-a împiedicat în Arabia Saudită a fost gestionarea diferitelor compoziții de pneuri – și mai ales lipsa de ritm pe hard.

“Primul stint a mers destul de bine și Charles a avut o revenire bună, dar a fost cu [pneul] moale și nimeni nu știe despre diferitele compoziții”, a spus el.

“Carlos a avut un ritm decent în primul stint cu medium, în comparație cu ceilalți, dar am pierdut complet teren cu [pneul] hard.

“Aici trebuie să înțelegem că este principala problemă. Dacă mai avem ceva de îmbunătățit, este clar că este vorba despre gestionarea diferitelor compoziții.”

Fred Vasseur: Nu trebuie să ne mai mințim singuri

Vasseur rămâne convins că SF-23 are linia de bază de care Ferrari are nevoie pentru a lupta în față în acest an, dar consideră că echipei îi lipsește capacitatea ca acesta să funcționeze la maxim pe parcursul unui întreg weekend de mare premiu.

El sugerează că ritmul din calificări, care s-a dovedit a fi aproape de Red Bull, oferă o licărire a potențialului pe care îl are mașina.

Cu toate acestea, el spune că, pentru ca Ferrari să dea rezultate în acest sezon, este esențial să fie capabilă să elibereze acest tip de potențial pe parcursul întregului weekend de Mare Premiu.

“Nu vreau să insist pe partea pozitivă, pentru că rezultatul weekendului nu este bun și trebuie să ne concentrăm pe ceea ce nu merge bine, nu pe aspectele pozitive”, a explicat el.

“Dar trebuie să țin cont, pentru a face o analiză corectă, de ceea ce merge bine și cred că calificările au mers destul de bine.

“Cu siguranță că ne dorim întotdeauna să facem o treabă mai bună și a fost dificil să știm exact care a fost potențialul Red Bull, deoarece Max [Verstappen] nu a făcut Q3. Dar cel puțin am avut sentimentul că, în comparație cu Mercedes și Aston Martin, am făcut un pas înainte.

“Am fost la o zecime, [în calificări] ei au fost la trei și patru [zecimi] cred, și cred că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea.

“Dar potențialul este în lucru, și cred că pe partea de potențial am făcut un pas decent. Problema este că trebuie să rămânem la acest potențial maxim pe tot parcursul weekend-ului, iar asta nu este ceea ce facem astăzi [duminică].

“Cred că în unele ocazii suntem acolo. Dar în unele ocazii, sau în unele stinturi din weekend, nu reușim să fim la maximul posibilității noastre.”

Fred Vasseur: Nu trebuie să ne mai mințim singuri

  • Mai multe știri despre Formula 1 vizionați AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss