Latest Posts

FRAS: Noutăți pentru sezonul 2019 în Automobilismul Sportiv Românesc.

Vizualizări: 11024

Dragi prieteni,

Deși este încă vacanță și mai este timp până la începerea campionatelor, începutul de an ne-a determinat să vă prezentăm totuși unele din noutățile propuse pentru noul an. Astfel, în 2019:

  • Federația își va lansa un canal propriu de transmisii de motorsport pe site-ul fras.ro . Prin intermediul acestuia, printre altele, se vor face transmisii live de la cele mai importante competiții dintr-un studio mobil, cu moderator, invitați și imagini transmise de 3-4 camere în același timp.
  • FRAS este în discuții înaintate cu Transilvania Motor Ring pentru semnarea unui parteneriat prin care circuitul de la Târgu Mureș va primi omologare națională și va deveni “circuitul de casă” al automobilismului sportiv românesc. Ca urmare, majoritatea competițiilor de circuit, autoslalom, time-attack, drag racing și posibil și karting se vor desfășura acolo. În plus, prin această colaborare dintre FRAS și ”Transilvania Motor Ring”, federația își propune promovarea unui nou concept de tip ”FRAS-Motorsport Weekend”, două zile de motorsport, team building, concursuri pentru amatori, lansări de noi modele auto, vânzări de articole de motorsport, etc, eveniment la care sunt invitate toate cluburile sportive afiliate FRAS pentru a-și promova sportivii legitimați, a-și promova interesele sau partenerii. Desigur, în paralel, se va continua dezvoltarea circuitelor stradale prin intermediul Super Rally-ului și vor fi discuții și cu alte circuite din țară.
  • FRAS va lansa Campionatul Național de Drag Racing. Comisia, Calendarul și regulamentele vor fi postate în cel mai scurt timp pe site.
  • FRAS va lansa DACIA REVIVAL, o subcomisie în cadrul Comisiei Naționale de Vehicule Istorice de Competiție, care va gestiona exclusiv promovarea și organizarea de competiții pentru automobile Dacia istorice. Initial, se va promova un campionat national de circuit pentru Dacia 1300(1310). Federatia va acorda licente gratuite, consiliere in privirea achizitionarii modelelor de baza, conditii accesibile pentru echipamentele de securitate si preturi preferențiale pentru producția roll-bar-urilor printr-un parteneriat cu o firma agreata pentru producerea de roll-bar-uri omologate
  • FRAS Masters va închide campionatul național de coastă cu o etapă care va avea la start invitați din peste 10 țări
  • Reapare în calendarul de raliuri Raliul Argeșului cu probe pe celebrul Transfăgărășan
  • Super Rally-ul își va continua dezvoltarea prin introducerea de noi orașe în calendar
  • Clase de mașini electrice vor fi introduse în regulamentele de Viteză în Coastă, Autoslalom, Time attack și Drag Racing
  • Între 20 și 30 de arbitri(printre care și membri ai Comisiei Tehnice) vor participa la competiții din Italia, Turcia și Grecia într-un program FRAS de îmbunătățire a nivelului de arbitraj.

Sursa: Federația Română De Automobilism Sportiv (FRAS)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss