Latest Posts

Francesco Bagnaia spune că “nu va mai atinge niciodată motocicletă”

Vizualizări: 13224

Francesco Bagnaia „nu va atinge nimic” pe motocicleta Ducati după dezastrul din Qatar MotoGP.

Francesco Bagnaia de la Ducati spune că „nu va mai atinge niciodată motocicleta”, după ce a simțit că dezastrul din Marele Premiu MotoGP din Qatar a fost compromis de prea multă muncă de dezvoltare. Câștigătorul de patru curse a intrat în noua campanie ca mare favorit pentru a lupta pentru campionat după ce a terminat pe locul al doilea în 2021, declarând în același timp la testul de la Jerez din noiembrie că Ducati a îmbunătățit o „motocicletă deja perfectă”.

Dar pre-sezonul pentru echipei Ducati a fost dificil, deoarece un motor 2022 problematic – cu o livrare agresivă a puterii – l-a determinat pe el și pe coechipierul său Jack Miller să folosească un motor hibrid 2021/2022 pentru noul sezon. Francesco Bagnaia s-a luptat până pe locul 9 în calificări și a coborât pe locul 14 în primul tur, înainte de a-și încheia cursa pe turul 12 într-o coliziune cu Jorge Martin pilotul echipei Pramac care s-a calificat în Pole Position, în timp ce Enea Bastianini, pilotul echipei Gresini, pe un Ducati vechi de un an, a câștigat cursa.

Francesco Bagnaia

Pilotul de la uzina Ducati spune că s-a luptat pentru a regăsi senzația pe care o avea cu partea din față a motocicletei în 2021 în weekendul din Qatar și crede că nu s-a concentrat suficient pe propriul stil de pilotaj cu GP22. „Este un pic ciudat, pentru că în situația mea lucrez prea mult”., a spus Francesco Bagnaia.

„Ne-am terminat munca în FP3 și acest lucru nu este posibil pentru mine, nu este grozav. Sentimentul meu a revenit în FP4, dar doar pentru că am luat o nouă decizie și mi-am regăsit sentimentul cu motocicleta. Din acel moment nu am mai atins motocicleta până în această dimineață la încălzire, când am mers și am fost al cincilea, și nu eram pregătit pentru cursă pentru că eram puțin mai rapid, dar electronica și setările motocicletei nu erau bune pentru aderență și pentru circuit”.

„Trebuia să facem ceva pentru cursă, dar eram în urmă. Având în vedere ritmul nostru de ieri, ceea ce făceam în timpul acestei curse a fost destul de bun pentru că îmi reveneam, eram rapid. Nu ca primii, evident, dar am fost destul de rapid și este clar că motocicleta de anul trecut, care a câștigat ultimele curse, a câștigat astăzi. Enea Bastianini din prima zi de teste a început doar să pună combustibil pe motocicletă și a mers, iar noi eram prea concentrați pe dezvoltare”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Francesco Bagnaia

„În ceea ce mă privește, din acel moment nu ne vom mai atinge niciodată de motocicletă și vom merge pur și simplu. Francesco Bagnaia a adăugat că a fost „prea ambițios” să creadă că ar fi putut lupta pentru victorie duminică, deoarece motocicleta pur și simplu nu era pregătită. Am fost al 16-lea în virajul 3, așa că nu a fost cu siguranță cel mai bun start”, a început el. „Apoi am început să forțez pentru a recupera poziții, dar nu am fost deloc pregătiți să luptăm pentru victorie astăzi”.

„A fost prea ambițios să ne gândim la victorie, dar am încercat să recuperăm poziții. Ritmul meu a fost destul de bun, gândindu-mă la ceea ce am făcut în acest weekend. Principalul lucru va fi să plecăm de aici și să nu mai atingem nimic de pe motocicletă, pentru că trebuie să mă concentrez mai mult pe mine și să mă gândesc mai mult la stilul meu de pilotaj și să am din nou același sentiment ca anul trecut și aceleași rezultate ca anul trecut”.

„Știu că avem posibilitatea de a câștiga curse, dar deocamdată trebuie să ne gândim doar la mine, iar aceasta va fi cheia pentru a fi din nou în față”. Francesco Bagnaia a explicat duminică seară că accidentul său cu Martin s-a datorat unei blocări „ciudate” a părții din față, în timp ce acesta din urmă a declarat că i-a fost „teamă pentru viața sa în urma incidentului”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss