Latest Posts

Francesco Bagnaia își adjudecă titlul MotoGP din 2022 la Valencia.

Vizualizări: 23624

Francesco Bagnaia este campionul mondial de MotoGP din 2022 după ce a terminat Marele Premiu al Valenciei pe locul nouă, cu Fabio Quartararo pe patru, în timp ce Alex Rins a obținut o victorie emoționantă în cursă.

Fabio Quartararo de la Yamaha trebuia să câștige cursa pentru a avea vreo șansă de a-și păstra coroana, iar Francesco Bagnaia trebuia doar să termine pe locul 14 pentru a asigura primul titlu mondial al Ducati în MotoGP din 2007 încoace. În ciuda unei curse incredibil de tensionate, Fabio Quartararo învingându-l pe Francesco Bagnaia pe pistă, locul nouă la steagul cu carouri a fost suficient pentru ca pilotul Ducati să câștige campionatul – devenind primul italian care face acest lucru de la Valentino Rossi în 2009 și primul pilot din istorie care face acest lucru după ce a înregistrat cinci DNF-uri.

În frunte, Alex Rins a rezistat presiunii timpurii a lui Jorge Martin de la Pramac pentru a obține o victorie finală emoționantă pentru Suzuki în ultima cursă a mărcii japoneze în MotoGPAlex Rins a transformat poziția a cincea de pe grilă în holeshot pentru a prelua conducerea la începutul cursei la bordul Suzuki-ului său, cu Polemanul Jorge Martin și Marc Marquez în spate. Fabio Quartararo a coborât pentru scurt timp în spatele lui Francesco Bagnaia în virajul 1, dar a revenit în față până la virajul 2, în timp ce cei doi se dezbăteau pentru locul cinci.

Francesco

O depășire agresivă a lui Marc Marquez pe Ducati-ul de fabrică soră a lui Jack Miller în virajul 8 în primul tur l-a promovat pe cel de la Honda pe locul trei și i-a deschis ușa lui Fabio Quartararo pentru a ajunge pe locul patru. Fabio Quartararo s-a apărat împotriva lui Jack Miller la intrarea în virajul 1 la începutul turului al doilea, dar a fost neputincios să îl oprească pe australian să-l retrogradeze în virajul 2.

Jack Miller i-a deschis ușa coechipierului Francesco Bagnaia să treacă și el, ceea ce a dus la un contact între rivalii la titlu care a smuls o aripă din partea dreaptă a Ducati-ului lui Francesco Bagnaia. Fabio Quartararo l-a depășit apoi pe Francesco Bagnaia în turul patru în virajul 6 pentru a reveni pe locul cinci, în timp ce pilotul Ducati a început să coboare constant în clasament.

Francesco Bagnaia s-a trezit depășit de Brad Binder și Miguel Oliveira de la KTM, de Suzuki-ul lui Joan Mir, de Luca Marini de la VR46 Ducati și de Enea Bastianini de la Gresini pentru a coborî pe locul nouă. În aer liber, odată scăpat de Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo a reușit să se apropie de cvartetul fruntaș – Marc Marquez a scos un decalaj de 1,8s în timp ce rivalii pentru titlu se luptau.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Francesco

Fabio Quartararo a putut continua să se ocupe de întârzieri, dar a fost promovat cu două locuri când Marc Marquez a ieșit de pe locul patru la intrarea în virajul 8 în turul 10 din 27, înainte ca Jack Miller să alunece de pe locul patru în turul 23. Dar Fabio Quartararo nu a putut face mai mult decât să fie al patrulea, el terminând la 0,852s în spatele lui Jorge Martin la steagul cu carouri. Brad Binder a reușit să îi smulgă locul doi lui Jorge Martin în penultimul tur pentru a-și egala cel mai bun rezultat al anului, pilotul Pramac ocupând ultimul loc pe podium.

Miguel Oliveira a fost la 5,2s în urma lui Fabio Quartararo, pe locul cinci la ultima sa apariție pentru KTM, iar Joan Mir a fost al șaselea la despărțirea de Suzuki, în fața lui Luca Marini și Enea Bastianini. Francesco Bagnaia a preluat steagul cu carouri pe locul nouă în scene de sărbătoare emoționante cu întreaga sa echipă Ducati, colegii săi de la VR46 și Valentino Rossi însuși – în timp ce Fabio Quartararo a fost primul care l-a felicitat în turul de revenire.

Franco Morbidelli a fost aproape de a-și depăși colegul de la VR46 Academy în ultimul tur, dar pilotul de la Yamaha s-a mulțumit cu locul 10, în fața lui Marco Bezzecchi de la VR46, Raul Fernandez și Remy Gardner de la Tech3, Takaaki Nakagami de la LCR Honda și Fabio Di Giannantonio de la Gresini. Cal Crutchlow de la RNF Racing, de la RNF Racing, a recuperat până pe locul 16 după o căzătură timpurie, iar Alex Marc Marquez de la LCR a fost ultimul clasat pe locul 17, după ce, de asemenea, a ieșit din cursă.

Francesco

Problemele de motocicletă i-au forțat pe cei doi piloți Aprilia, Aleix Espargaro și Maverick Vinales, să abandoneze prematur, iar Pol Aleix Espargaro de la Honda, Darryn Brad Binder de la RNF și Johann Zarco de la Pramac au căzut. Astfel, Francesco Bagnaia câștigă titlul mondial MotoGP 2022 la 17 puncte de Fabio Quartararo, Enea Bastianini completând primele trei locuri în clasament, în fața lui Aleix Espargaro și Jack Miller. În ciuda căzăturii sale și a faptului că a ratat în total opt curse în 2022, Marc Marquez este cel mai bun pilot Honda, pe locul 13 în clasament.

Rezultatele Marele Premiu MotoGP al Valenciei:

Francesco

Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss