Latest Posts

FP3 în Bahrain: Sainz îl în fața lui Alonso, Verstappen doar pe locul 3

Vizualizări: 46771

Max Verstappen încă așteaptă primul său cel mai bun timp în 2024 din Formula 1 în Bahrain, dar a fost la doar 0.238 secunde de lider în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere

Carlos Sainz (Ferrari) a obținut cel mai bun timp în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Bahrainului din 2024, în fața compatriotului său spaniol Fernando Alonso (Aston Martin). Sainz a fost cronometrat în 1:30,824 minute în simulările de calificare de la finalul sesiunii, cu 0,141 secunde mai rapid decât Alonso. Max Verstappen (Red Bull) a fost al treilea, la 0,238 secunde.

La începutul sesiunii de după-amiază, Alonso s-a plâns de probleme la încălzirea frânelor. Totuși, după cel mai bun timp obținut, el și-a exprimat satisfacția la radio: “Încă un pas mai bine. Mă simt mai conectat la mașină. Asta e bine”. Iar inginerul său de cursă l-a asigurat: “Nu vă faceți griji în privința frânelor. Lucrăm la asta deja în Bahrain”.

După pozițiile 6 (Verstappen) și 10 (Sergio Perez) de vineri, Red Bull pare să fi turat motorul la timp pentru prima decizie sportivă a noului sezon, după ce Helmut Marko a dezvăluit joi seară că timpii din primele două sesiuni de antrenamente au fost obținuți cu puterea Honda strangulată.

Bahrain

Între Verstappen (P3) și Sergio Perez (P8) au fost 0,186 secunde. Perez a relatat la radio că echilibrul “merge în direcția bună, dar pneul este încă la kilometri distanță, mai ales în virajele rapide. De asemenea, nici schimbarea treptelor de viteză nu este ideală”. Ulterior, el a adăugat: “Downshifting-ul este, de asemenea, o groază. Iar frâna de motor împinge în virajele lente”.

Pozițiile 4-7 au fost ocupate de Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes) și Oscar Piastri (McLaren). Piastri, aflat pe locul 7, a fost la mai puțin de patru zecimi de secundă de cel mai bun timp. La finalul celor 60 de minute, 14 mașini se aflau la mai puțin de o secundă una de cealaltă. O dovadă a cât de acerbă este concurența în Formula 1 2024 în Bahrain.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Nico Hülkenberg (Haas), singurul german de pe grila de start în Bahrain, a obținut locul nouă în ultimul său tur, după câteva mini-sectoare “roz” (adică absolut cele mai rapide). A fost la 0,454 secunde de lider; în același timp, a fost cu 0,393 secunde mai rapid decât coechipierul său Kevin Magnussen, aflat pe locul 14.

Bahrain

La evaluarea rezultatului, este important de remarcat faptul că ultima sesiune de antrenamente este probabil doar parțial reprezentativă în ceea ce privește calificările. Acest lucru se datorează faptului că sesiunea de antrenamente s-a desfășurat pe timp de zi, iar temperatura asfaltului a fost de peste 30 de grade. Atunci când soarele apune seara și calificările au loc sub lumina reflectoarelor, condițiile de pe Circuitul Internațional din Bahrain ar putea fi complet diferite.

Acest lucru ar putea pune în perspectivă și locul al doisprezecelea ocupat de Lewis Hamilton (Mercedes/+0,628), care a stabilit cel mai bun timp joi. Cu toate acestea, impresia că Alpine 2024 se luptă la coada plutonului a fost confirmată. Esteban Ocon a terminat pe locul 18 vineri după-amiază, iar Pierre Gasly pe 20 și ultimul.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

 

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss