Latest Posts

FP2- Ploaie la Suzuka: Oscar Piastri, cel mai rapid în a doua sesiune

Vizualizări: 7088

Oscar Piastri a stabilit cel mai bun timp în FP2 pentru Marele Premiu al Japoniei, detronându-l pe Yuki Tsunoda de pe primul loc

A doua sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Japoniei aproape că s-a încheiat cu un timp record pentru eroul local Yuki Tsunoda (Racing Bulls). Tsunoda a fost lider cu cinci minute înainte de final, după o sesiune desfășurată pe o pistă umedă. Cu toate acestea, pista de la Suzuka s-a uscat chiar la final, permițând câteva îmbunătățiri de timp în FP2.

În cele din urmă, pilotul echipei McLaren, Oscar Piastri, a stabilit cel mai bun timp în FP2 de 1:34,725 minute, cu o jumătate de secundă înaintea lui Lewis Hamilton (Mercedes). Hamilton fusese primul la startul sesiunii. El a făcut inițial două tururi de pistă cu pneuri medium, a raportat că bordurile erau umede și, prin urmare, alunecoase, și s-a întors la boxe.

FP2

Daniel Ricciardo (Racing Bulls), care a lipsit de la prima sesiune de antrenamente din cauza pilotului Ayumu Iwasa de vineri, a ieșit apoi pentru un tur. După aceea, alți câțiva piloți au ieșit pe pistă, dar nu au mai avut loc antrenamente serioase. Kevin Magnussen (Haas) a raportat, după o încercare pe slick-uri, că era “prea umed”.

În ultima clipă, s-au stabilit totuși câțiva timpi. Acestea nu sunt cu adevărat reprezentative, după cum arată decalajele: Charles Leclerc (Ferrari), aflat pe locul trei, era deja la patru secunde în spatele lui Piastri și Hamilton. Tsunoda a terminat în cele din urmă pe locul patru, la șase secunde în urmă în FP2.

FP2

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În total, șapte piloți nu au ieșit deloc pe circuit vineri după-amiază. Printre aceștia s-a aflat și Max Verstappen (Red Bull), cel mai rapid din prima sesiune de antrenamente libere. “Ceea ce ar fi adus să piloteze este experiența și curajul de a simți cum funcționează mașina în condiții dificile, atunci când nu știi unde este aderența”, spune expertul Alexander Wurz.

Logan Sargeant nu a putut lua parte în FP2. În accidentul suferit în prima sesiune, el a avariat printre altele suspensia și cutia de viteze, iar echipa Williams nu a putut efectua reparațiile la timp din cauza amplorii pagubelor. Prin urmare, americanul nu va putea reveni în acțiune decât sâmbătă.

În prima sesiune de antrenamente libere, Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în fața lui Sergio Perez. Red Bull și-a subliniat astfel poziția de favorit pentru Marele Premiu al Japoniei.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss