More

  Latest Posts

  FP2: Bottas conduce în a doua sesiune de antrenamente de la Sochi, iar Ricciardo impresionează din nou

  Valtteri Bottas (Mercedes) a condus și cea de-a doua sesiune de antrenamente libere a weekendului, aflat la 0.267 secunde distanță de coechipierul Lewis Hamilton – în timp ce Daniel Ricciardo de la Renault și-a urmat performanța din FP1, trecând însă pe locul trei. Bottas, care în mod tradițional merge bine pe pista de la Sochi, (unde a obținut prima victorie în 2017), a făcut un tur record de 1m 33.519s – cu o secundă mai rapid decât cel din această dimineață – ar fi fost și mai rapid dacă nu ar fi alunecat în ultimul viraj.

  După ce a terminat pe poziția 19 în FP1 după două mari blocaje, Hamilton s-a întors pe pistă și l-a urmărit din nou pe colegul său de echipă, deși și el ar fi putut fi mai rapid dacă nu ar mai fi avut un alt blocaj în virajul 13 pe ultimul său pneu moale – campionul, care urmărește o victorie pentru a-l egala pe Schumacher, continuă să exploreze limitele de frânare de la Sochi înainte de calificare.

  Ricciardo a declarat, joi, la Soci, că aceasta este una dintre cursele din calendar în care are cel mai mult spațiu pentru îmbunătățire. După ce a fost pe locul 2 în FP1 în această dimineață, australianul a reușit impresioneze și în FP2, situandu-se la 1,058s de Bottas, iar la o zecime și jumătate mai departe de următorul său competitor, Carlos Sainz de la McLaren – semnalând că, probabil, această îmbunătățire a venit deja.

  Sainz, care a avut un accident în FP1, a încheiat cu o zecime în fața propriului său coechipier Lando Norris , pe poziția a 4a – Sainz a stabilit cel mai rapid tur mai târziu în sesiune- în timp ce Sergio Perez a terminat pe locul șase în Racing Point-ul RP20 fără îmbunătățirile care ar fi trebuit aduse în acest weekend.

  Nu a fost o sesiune fericită pentru Max Verstappen, care a lovit bordura la ieșirea din virajul 2 în cel mai rapid tur, ajungând așadar, pe locul 7 – în timp ce coechipierul de la Red Bull, Alex Albon (12), a ieșit larg din virajul cu numărul 14 mai devreme în sesiune, Verstappen a avut o rotire completă în același punct mai târziu.

  Ferrari a adus actualizări ale aripii- spate în Rusia, a fost o sesiune mai promițătoare pentru scuderie, Charles Leclerc și Sebastian Vettel ajungând pe locul opt și respectiv pe locul 10, intercalând cel de-al doilea Renault al lui Esteban Ocon, care a continuat să arate mai puțin confortabil în RS20 decât coechipierul său Ricciardo.

  Chiar și în spate s-a mai întâmplat ceva, cu al doilea Red Bull al lui Albon ajuns pe poziția a 12-a, aflat la două zecimi de colegul său de echipă și între cei doi piloți AlphaTauri -Pierre Gasly în P11 și Daniil Kvyat în P13, acesta din urmă, situat în fața monopostului Alfa Romeo a lui Kimi Raikkonen.

  Nicholas Latifi a recuperat din timp, ajungând pe 15 iar coechipierul sau (Russell) la o poziție distanță, înaintea monopostului Racing Point al lui Lance Stroll.

  În completarea grilei vin cele două monoposturi Haas ale lui Kevin Magnussen(P18) și Romain Grosjean(P20) , intercalând-ul pe Giovinazzi(P19).

  Deși este cunoscut faptul cei de la Mercedes se simt foarte bine pe circuitul de la Sochi, nu putem nu ne întrebăm, dacă Daniel Ricciardo va putea întoarcă situația în favoarea lui.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss