More

  Latest Posts

  FP1 Turcia: Verstappen a fost cel mai rapid

  „E ca și cum ai conduce pe gheață”, a spus Max Verstappen, susținând declarațiile rivalilor săi, care, de asemenea au avut probleme cu aderența. Formula 1 se află din nou la Istanbul Park după 9 ani de absență, iar cei de la Red Bull se fac remarcați.

  Circuitul turcesc a fost adăugat în calendarul competițional din 2020, după restricțiile de călătorie apărute în urma pandemiei, iar piloții abia așteptau această nouă provocare. Cu toate acestea, nu a anticipat nimeni, faptul că pista va fi proaspăt asfaltată, așadar fără aderență și că Pirelli va face selecția pneurilor înainte de recondiționarea circuitului.

  Valtteri Bottas s-a impus inițial, dar a fost cu 20 de secunde mai lent decât se preconizase. Atât de complicate sunt condițiile pe pistă. A fost nevoie de multă muncă pentru a ține monoposturile pe direcția potrivită.

  Sesiunea a fost întreruptă pentru scurt timp, de steagul roșu, după ce Charles Leclerc a dărâmat un bolard, dar la restart, a fost foarte multă acțiune pe pistă, deoarece toți au dorit să învețe cât mai bine, să se descurce în condițiile date.

  Verstappen s-a ridicat apoi, în fruntea plutonului, depasindu-l pe Bottas, în timp ce piloții Ferrari s-au prezentat într-o formă mult mai bună decât rivalii lor, ajungând pe locurile 4 și 5.

  A fost o sesiune frustrantă pentru Carlos Sainz (McLaren), deoarece a trebuit să revină la boxe, atunci când echipa a sesizat o defecțiune la motor. Deși s-a întors la scurt timp pe circuit, a trebuit oprească pe marginea pistei – sesiunea sa fiind încheiată.

  În ultimele 15 minute, s-au înregistrat multe modificări, în ceea ce privește timpul pe tur al piloților. Atunci Leclerc și Vettel au urcat în clasament. Dar problemele cu aderența au continuat.

  Mulți piloți s-au rotit pe circuit, inclusiv Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Alex Albon a întrecut duo-ul de la Ferrari (locurile 3 și 5 în FP1) și s-a clasat pe poziția a doua, dar în final, nu a reușit să își depășească coechipierul, care a ajuns în fruntea plutonului, depasindu-l pe Antonio Giovinazzi, pe partea stangă.

  Pierre Gasly s-a strecurat în fața lui Vettel, obținând P4. Cei din top 5 au fost despărțiți de jumătate de secundă. Bottas a rămas pe locul 9, iar Hamilton pe 15, înregistrând cea mai rea performanță din ultima perioadă.

  Sursa: formula1.com

  Photocredit: formula1.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss