GP24 Media

LATEST POSTS

FP1: Perez stabilește timpul de referință al sesiunii

sezon timp
Vizualizări: 14050

Sergio Perez a fost pe locul întâi în prima sesiune de antrenamente de Formula 1 a sezonului, înregistrând un timp de 1m32.758s și fiind primul care l-a depășit pe Fernando Alonso de la Aston Martin.

Timpul lui Perez a venit la jumătatea sesiunii de o oră, cu temperaturi în aer de 27 de grade Celsius, deși nereprezentative pentru cele cu care se vor confrunta piloții în sesiunile de calificări și curse nocturne, Alex Albon de la Williams a fost primul care a intrat în scenă, chipa din Grove a încercat să facă un prim rulaj timpuriu, noul coechipier Logan Sargeant urmându-l din pitlane.

În timp ce cele două Williams au intrat la boxe după un singur tur de explorare, Lando Norris a avut șansa de a stabili primul timp înregistrat anul acesta – 1m37,462s pe pneuri medium.

Acesta a fost spulberat rapid de Perez, care a înregistrat un 1m35,069s – la aproape cinci secunde distanță de timpul de 1m30,305s pe care îl înregistrase în teste cu pneuri C4 Pirelli, întâmplător nu o compoziție care va fi folosită în acest weekend.

 

Dar Fernando Alonso a intrat în cursă pentru a-l deplasa pe mexican cu un 1m35.048s, iar în timp ce Max Verstappen a reușit primul său timp câteva minute mai târziu, campionul în exercițiu a fost la 0.381s distanță.

Alonso a ținut capul de afiș în primele 10 minute, dar Perez l-a eclipsat ulterior pe Aston Martin cu un 1m34.343s, când primul sfert al sesiunii a început să se scurgă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

FP1: Perez stabilește timpul de referință al sesiunii

Diferența s-a micșorat ușor când Alonso a stabilit un 1m34,867s, dar avantajul timpuriu a continuat să îi aparțină lui Perez, echipele folosind primele faze ale sesiunii pentru a explora set-up-uri și cu obișnuita ungere de vopsea flow-vis pentru a inspecta aerodinamica.

După o primă jumătate de oră liniștită, Perez a fost înarmat acum cu un set de pneuri soft și și-a zdrobit propriul reper cu aproape două secunde, înregistrând un timp de 1m32,758s pentru a-și întinde avantajul la vârf. El a fost urmat la linia de sosire de coechipierul său Verstappen, al cărui propriul reper cu pneuri soft a fost la 0,6s de ritm.

 

Piloții au început apoi să exploreze mai liber limitele mașinilor, după o primă jumătate de oră ezitantă, iar greșelile au început să se strecoare; Alonso a avut un parcurs larg în virajul 4 cu câteva secunde înainte ca Norris să intre direct în virajul 1, britanicul sângerând frânele înainte ca pneurile din față să aibă șansa de a se bloca.

 

Carlos Sainz a suferit apoi un derapaj la virajul 9, când partea din spate a mașinii sale a patinat puternic spre exterior; dar spaniolul a reușit să o stăpânească și să își încorseteze Ferrari-ul pentru a se îndrepta în direcția corectă. Ulterior, el a atribuit acest lucru prin radio la pneuri reci pe partea dreaptă.

Norris a urcat pe locul al treilea cu pneuri soft după ce avalanșa de incidente a fost în mare parte stăpânită în al treilea sfert al sesiunii, deși cu 1,4s mai puțin față de reperul lui Perez, și a fost acostat pentru scurt timp de Zhou Guanyu înainte ca Charles Leclerc să-i despartă cu locul al patrulea.

teste

Alonso și-a început propriul tur cu pneuri moi în încercarea de a-l detrona pe Perez de pe poziția sa și, deși s-a apropiat la o zecime până la sfârșitul primului sector, nu a putut stabili decât un timp de 1m33,196s – la 0,4s în urmă.

Acesta s-a dovedit a fi singurul asediu la care Perez a trebuit să reziste și a încheiat sesiunea, așa cum a făcut-o în timpul testelor, cu cel mai bun timp.

Verstappen a fost al treilea cel mai rapid, la puțin sub două zecimi în spatele lui Alonso, cu un avantaj de 0,8s față de Norris și Leclerc.

Lance Stroll, care a revenit în acțiune după ce a lipsit de la teste din cauza unei încheieturi rupte, a început lent sesiunea, echipa sa Aston Martin încercând să se asigure că canadianul nu suferă efecte negative în urma unei operații.

Pilotul Stroll a reușit să strângă 17 tururi până la final, clasându-se pe locul șase cu un timp de 1m34,298s și cu o zecime mai mult decât Kevin Magnussen de la Haas.

Zhou a avut o problemă cu poziționarea pedalelor în mașină, dar i s-a spus că echipa nu le poate realinia până la pauza dinaintea celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere. Pilotul chinez a fost al optulea cel mai rapid, în fața colegului de echipă de la Alfa Romeo, Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton a completat topul 10, dar niciunul dintre piloții Mercedes nu a încercat un tur cu pneuri soft – George Russell, la bordul celuilalt W14, a fost al 11-lea cel mai rapid, la doar 0,05s de coechipierul său.

FP1: Perez stabilește timpul de referință al sesiunii

Oscar Piastri de la McLaren a fost al 12-lea și a terminat ca cel mai bun debutant, deși a suferit în mod notabil o mică pocnitură de supravirare în coborârea de la virajul 6/7 în primele 10 minute ale sesiunii, în timp ce continua să se adapteze la rigorile F1.

Nyck de Vries a fost al 16-lea pentru AlphaTauri, la 0,4s de coechipierul său Yuki Tsunoda, în timp ce Sargeant a fost ultimul dintre cei trei debutanți, pe locul 18, după ce a raportat că a putut “mirosi ceva ars” la începutul sesiunii. El a terminat în fața lui Albon, în timp ce Sainz terminat cu un timp dezamăgitor sesiunea.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES