Latest Posts

FP1 la Suzuka: Următorul accident al lui Logan Sargeant!

Vizualizări: 3566

FP1- Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp la startul Marelui Premiu al Japoniei, dar sesiunea a trebuit să fie întreruptă timp de zece minute din cauza unui accident

După dubla victorie a celor de la Ferrari la Melbourne, Max Verstappen, la volanul Red Bull, este din nou principalul favorit pentru Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, iar campionul mondial s-a ridicat la înălțimea acestei pretenții, cel puțin în FP1. Verstappen a stabilit cel mai bun timp la Suzuka, în fața coechipierului său Sergio Perez.

Verstappen a stabilit cel mai bun timp în FP1, de 1:30,056 minute pe circuitul solicitant pentru piloți de la Suzuka și a fost cu 0,181 secunde mai rapid decât Perez. Locul al treilea i-a revenit învingătorului de la Melbourne, Carlos Sainz (Ferrari/+0,213), care a declarat că este din nou 100% apt după operația de apendicită.

FP1

“Cred că ne descurcăm bine”, a declarat Helmut Marko, consultant în motorsport la Red Bull, într-un interviu. “Am făcut destul de multe modificări tehnice și suntem mulțumiți pentru prima ieșire. Cursa lungă a lui Leclerc a fost puțin iritantă. Nu iritant, ci foarte rapid! Va trebui să vedem câtă benzină are cu adevărat. Dar în rest, suntem mulțumiți”.

Piloții Mercedes George Russell și Lewis Hamilton au terminat pe locurile patru și cinci, la 0,474, respectiv 0,487 secunde în spatele lui Verstappen. Al șaselea a fost Charles Leclerc (+0,502) la al doilea Ferrari, iar al șaptelea Fernando Alonso (+0,543) la Aston Martin. Toți ceilalți piloți se aflau deja la mai mult de o secundă în urmă în FP1.

A participat și eroul local japonez Yuki Tsunoda, care a terminat al nouălea, la 1,174 secunde în urmă. Racing Bulls a aliniat doi piloți japonezi în prima sesiune de antrenamente. Ayumu Iwasa a luat loc alături de Tsunoda în cea de-a doua mașină. Iwasa a parcurs mai mult de 20 de tururi și a terminat pe locul 16, la 2,047 de secunde. Daniel Ricciardo va pilota din nou în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marko este mulțumit de performanța pilotului japonez: “Iwasa a făcut o figură foarte bună la Racing Bulls. Diferența față de Yuki Tsunoda este de o secundă. Aceasta este o performanță foarte pozitivă”.

FP1

Sesiune întreruptă timp de zece minute din cauza unui accident

Prima victimă care a abandonat în FP1 după o jumătate de oră a fost Logan Sargeant. Pilotul echipei Williams “a ieșit de pe pistă la ieșirea din virajul 7 și a ținut piciorul pe accelerație, a exagerat”, a observat expertul ORF Alexander Wurz. Sargeant a fost purtat spre exterior, nu a mai putut controla mașina pe iarbă și a lovit barierele.

“O eroare clară de pilotaj”, a analizat Wurz – lucru pe care Sargeant nu l-a negat: “Îmi pare rău, omule”, i-a transmis prin radio inginerului său de cursă. Următorul eșec după ce nu a putut pilota la Melbourne, deoarece Williams nu avea pregătit un șasiu de înlocuire după accidentul colegului său Alexander Albon în antrenamentele libere, iar echipa nu a putut circula decât cu o singură mașină în cursă.

De altfel, Sargeant va pilota la Suzuka cu șasiul reparat al lui Albon în urma accidentului de la Melbourne, în timp ce Albon va pilota cu șasiul destinat inițial lui Sargeant. Motivul este că, potrivit Williams, ar fi fost ineficient să reconstruiască șasiul de curse pe care Albon l-a folosit la Melbourne pentru Sargeant pentru Suzuka.

Se confruntă Hülkenberg cu o amendă?

Nico Hülkenberg (locul 13/Haas/+1.902) a primit un avertisment atunci când a trebuit să evite un Racing Bull parcat la ieșirea de la boxe și a depășit linia albă a barierei. Conform notelor directorului de cursă, acest lucru nu este permis, motiv pentru care i s-a arătat steagul alb-negru drept avertisment.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss