Latest Posts

FP1- Brazilia: Ferrari în avantaj în simularea calificărilor

Vizualizări: 70041

FP1- Sainz în fața lui Leclerc și Russell: Echipele au avut programe diferite în antrenamentele pentru GP-ul Braziliei. Verstappen doar cu Longruns.

Singurul cel mai rapid timp din antrenamente pentru GP-ul Braziliei 2023 îi aparține lui Carlos Sainz și Ferrari. Spaniolul a parcurs cei 4,309 kilometri ai Autodromo Carlos Pace în 1:11,732 minute, devansându-l cu o zecime pe coechipierul său Charles Leclerc. Întrucât weekendul se desfășoară în format sprint, aceasta a fost singura sesiune de antrenamente înaintea calificărilor de astăzi.

Cu toate acestea, echipele au avut programe complet diferite: În timp ce Ferrari și-a propus să se califice la finalul sesiunii cu pneuri soft, Max Verstappen a renunțat complet la tururile rapide și s-a concentrat pe curse lungi.

FP1

Rezultatul: Din cauza programelor diferite, rezultatul este aproape irelevant. Avantajul de un-doi Ferrari se datorează pneurilor soft. George Russell a ocupat locul trei cu o zecime pe pneuri medium. În spatele său s-a aflat Nico Hülkenberg la Haas, care s-a antrenat și el pentru calificări pe pneuri soft. Alexander Albon (soft) a terminat pe locul cinci.

Lance Stroll și Pierre Gasly au terminat al șaselea și al șaptelea pe pneuri medium. Zhou Guanyu, Logan Sargeant și Kevin Magnussen (toți cu pneuri soft) au completat top 10, în timp ce Max Verstappen a condus întreaga sesiune cu un set de pneuri hard și s-a concentrat pe curse lungi. Ca urmare, campionul mondial a fost doar al 16-lea, în timp ce coechipierul său Sergio Perez a făcut același lucru și a terminat pe locul 18, urmat de duo-ul McLaren format din Lando Norris și Oscar Piastri: Ambii și-au avortat tururile rapide pe pneuri soft și, respectiv, medium.

FP1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Incidentele: După 25 de minute, Nico Hülkenberg și Lando Norris s-au încurcat reciproc. În timp ce Hülkenberg făcea un tur lent, Norris a venit din spate. Pilotul de la Haas i-a lăsat ușa deschisă lui Norris în virajul 12, virajul de stânga înainte de secțiunea lungă cu accelerație maximă, dar apoi a virat în timp ce Norris încă se afla lângă el. Germanul a atins roata din dreapta spate a pilotului britanic cu roata din stânga față.

Amândoi au putut continua fără probleme, dar incidentul a fost notat de controlul cursei și predat comisarilor. Acuzația: provocarea unei coliziuni. Hülkenberg și Norris vor trebui să se prezinte la comisari după sesiune.

Logan Sargeant a avut probleme cu Williams în ultimul sfert de oră. În primul rând, a depășit marcajul cu Senna S și a intrat înapoi pe pistă prin zona de ieșire de pe asfalt în Curva do Sol. “Este ceva în neregulă cu puntea față”, a anunțat imediat americanul prin radio. Ulterior, se putea vedea în mod repetat că roata din interiorul curbei atârna în aer. Williams a recunoscut o problemă și l-a chemat pe Sargeant la boxe.

FP1

Cu câteva minute înainte de finalul sesiunii, Nico Hülkenberg s-a plâns de o pierdere de putere. După ce a derapat puternic pe borduri la ieșirea din virajul patru, propulsorul Ferrari din spatele lui Haas nu mai furniza întreaga putere.

Tehnologia: La finalul triplei manșe, nu prea existau motive de entuziasm din punct de vedere tehnic. După bătălia pentru actualizări de la Austin și orgia de răcire de la Mexico City, la Sao Paulo a existat o singură actualizare slabă: Haas a adus o nouă clapetă pentru aripa față.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss