Latest Posts

Fostul șef sportiv McLaren F1, Sam Michael, va conduce Comisia de Siguranță a FIA

Vizualizări: 18642

Fostul director sportiv al echipei McLaren Formula 1, Sam Michael, a fost anunțat ca noul președinte al Comisiei de Siguranță a FIA, în locul lui Sir Patrick Head.

Comisia de Siguranță analizează accidentele și problemele legate de echipamentele de siguranță în toate formele de sport cu motor pe patru roți, iar investigația sa recentă a implicat accidentul lui Romain Grosjean la Marele Premiu din Bahrain 2020. Michael este unul dintre multele numiri care au fost confirmate în cadrul unei reuniuni a Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor de joi, prima care a fost prezidată de noul președinte FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Michael și-a început cariera în F1 ca inginer la Lotus în 1993, înainte de a se muta în Iordania după ce echipa Hethel și-a închis porțile. Apoi a mers la Williams în 2001, unde a evoluat prin diferite roluri, inclusiv cele de inginer șef operațiuni și director tehnic. S-a mutat la McLaren la sfârșitul anului 2011, înainte de a părăsi Formula 1 și a revenit în Australia natală după sezonul 2014.

A lucrat câțiva ani ca și consilier al echipei Triple Eight Supercars, în timp ce, mai recent, s-a concentrat în afara curselor în calitate de CEO al Ox Mountain, o companie de învățare automată pe care a co-fondat-o în 2015. El este, de asemenea, lector cu jumătate de normă la Universitatea din Australia de Vest. Michael a avut pentru prima dată o implicare strânsă în problemele de siguranță când a fost invitat să devină director al Institutului Australian pentru Siguranța în Sporturi cu Motor în 2016.

În anul următor, a devenit consilier al Grupului de lucru de cercetare al FIA, un corp de ingineri care, printre alte sarcini, analizează noile dispozitive de siguranță. Michael, în vârstă de 50 de ani, are și un loc în Comisia FIA pentru un singur loc. Acest organism a fost condus anterior de fostul șef al Force India, Robert Fernley, dar rolul nu este în prezent ocupat pe cea mai recentă listă a FIA.

Printre alte schimbări în cadrul structurii FIA, Felipe Massa a trecut de la președinția Comisiei Internaționale de Karting CIK la șeful Comisiei de Piloți, în locul lui Tom Kristensen. Acesta din urmă făcea parte din echipa rivalului lui Ben Sulayem la președinția FIA, Graham Stoker. Înlocuitorul lui Massa la Comisia de Karting este Akbar Ebrahim din India. Între timp, Deborah Mayer a urmat-o pe Michele Mouton în funcția de președinte al Comisiei Femei în sporturile cu motor.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss