More

  Latest Posts

  Fostul pilot de F1 Kvyat se alătură echipei G-Drive pentru sezonul 2022 WEC

  Fostul pilot de Formula 1 Daniil Kvyat va trece în cursele de mașini sport pentru prima dată în acest an, cu un atac asupra Campionatului Mondial de Anduranță FIA cu G-Drive Racing.

  Fostul pilot Red Bull și Toro Rosso/AlphaTauri F1 a fost anunțat luni ca parte a atacului G-Drive cu o singură mașină în WEC LMP2, alături de Rene Binder și James Allen, în același timp în care participantul rus a dezvăluit că un al doilea Oreca LMP2 a fost înscris pentru 24 de ore de Le Mans. În cazul în care înscrierea ar fi acceptată, aceasta ar fi condusă de directorul echipei G-Drive, Roman Rusinov și Sophia Floersch, care a trecut de la echipa Richard Mille Racing WEC condusă de Signatech.

  Rusinov și Floersch vor participa, de asemenea, la European Le Mans Series cu această mașină, al treilea pilot încă nefiind confirmat pentru program. Kvyat, în vârstă de 27 de ani, se mută la mașini sport după un sezon în calitate de rezervă de F1 al Alpine, după ce și-a pierdut scaunul de cursă AlphaTauri în fața lui Yuki Tsunoda. „Sunt puține categorii și campionate care sunt mai competitive decât cursele în prototipuri și în WEC”, a spus pilotul rus. „Aștept cu nerăbdare să fac debutul cu G-Drive Racing, o echipă care se află în vârful curselor de anduranță și să concureze pentru victorie în WEC și, bineînțeles, la Le Mans.”

  Rusinov l-a descris pe compatriotul Kvyat drept „una dintre cele mai mari personalități sportive rusești”, iar semnarea sa de la G-Drive „ca incredibil de semnificativă”. „Urmez cariera lui Daniil de când era în GP3 și am păstrat mereu legătura”, a declarat Rusinov pentru. „Îl consider extrem de talentat și îmi place stilul lui. „Am vrut să-i dau șansa de a câștiga Le Mans, dar sunt sigur, cariera lui în F1 este departe de a se termina.”

  Daniil Kvyat

  Rusinov a explicat că a încercat să-l aducă pe Kvyat în echipă de ceva timp, dezvăluind că a fost aproape de a-l aduce pe Kvyat în grupul G-Drive pentru asaltul ELMS al echipei din 2018 înainte de a semna pentru Ferrari ca rezervă și dezvoltare de F1. El a adăugat că este încrezător că echipa WEC va provoca victorii de clasă, în timp ce încearcă să-și repete triumful titlului WEC LMP2 din 2015 la revenirea cu normă întreagă în serie, pentru prima dată din 2017.

  „Daniil se alătură lui James și Rene, formând un parteneriat foarte puternic, care are viteza și experiența de care avem nevoie pentru a lupta în față și pentru a câștiga”, a spus Rusinov. Rusinov a subliniat, de asemenea, importanța de a avea două mașini care luptă pentru victoria generală în LMP2 la Le Mans, deoarece G-Drive dorește pentru victoria sa de primă clasă în ceea ce va fi al 10-lea asalt asupra enduro-ului francez. „Am avut viteză mare la Le Mans, dar averea nu a fost de partea noastră în ultimii ani”, a explicat el.

  „Dar sunt foarte încrezător că, dacă al doilea nostru concurent general în LMP2 va fi acceptat, vom avea două echipe excepțional de puternice și vom avea ocazia de a concura din nou pentru câștigarea clasei – suntem cu siguranță pregătiți.” Kvyat a gustat pentru prima dată o mașină Oreca P2 când a testat pentru G-Drive la Estoril la sfârșitul anului trecut.

  G-Drive își menține parteneriatul tehnic cu echipa portugheză Algarve Pro Racing până în sezonul 2022. Participarea la WEC și Oreca care vor fi conduse de Rusinov și Floersch în ELMS vor fi prezentate sub steagul G-Drive Racing. O a doua intrare ELMS în clasa P2 pro/am, care va fi condusă de Allen, Alex Peroni și John Falb, va purta G-Drive Racing după numele echipei APR.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss