More

  Latest Posts

  Fostul pilot de F1 Bourdais va participa pentru prima dată într-un sezon complet WEC

  Fostul pilot de Formula 1, Sebastien Bourdais, va participa un sezon complet în Campionatul Mondial de Anduranță pentru prima dată după ce s-a alăturat noii echipe British Vector Sport pentru 2022.

  Campion de patru ori în Champ Car și fost pilot de uzină Peugeot LMP1, Sebastien Bourdais este al doilea pilot care a fost confirmat de noua echipă LMP2 din Silverstone, după anunțul lui Nico Muller, pilotul de uzină Audi, luna trecută, când Vector și-a făcut publice planurile pentru acest sezon.

  Un al treilea pilot, calificat cu argint, pentru ORECA-Gibson 07 solo al echipei va fi anunțat în curând, potrivit declarației echipei emise luni.

  Bourdais, în vârstă de 42 de ani, își va îmbina programul WEC cu o campanie în Campionatul IMSA SportsCar din America de Nord cu Cadillac și Chip Ganassi Racing, în timp ce se concentrează full-time pe mașini sport după ce a părăsit echipa AJ Foyt Racing IndyCar la finalul sezonului trecut.

  Campania cu Vector va include un al 15-lea asalt la 24 de ore de Le Mans, evenimentul din orașul natal al lui Bourdais, în care a câștigat onoruri la clasa GTE Pro cu echipa Ganassi Ford în 2016.

  Bourdais a lucrat cu directorul echipei Vector, Gary Holland, la Le Mans în 2020, când a condus un GTE Pro Ferrari pentru Risi Competizione.

  Operațiunea Holland a condus ulterior un P2 ORECA sub steagul Risi la Le Mans anul trecut. Bourdais a spus: „Voi fi alături de niște tipi foarte cool ca şi colegi de echipă, inclusiv Nico, și va fi o experiență grozavă să concurez în WEC.

  Bourdais

  „Este greu de știut ce așteptări sunt realiste, deoarece LMP2 este un domeniu atât de mare și competitiv, dar este o perspectivă foarte interesantă.

  „Va fi grozav să mă familiarizez mai mult cu prototipurile de la Le Mans, iar programul Vector Sport completează extrem de bine contractul Cadillac CGR.

  Holland a adăugat: „Suntem foarte încântați că Seb ni se alătură pentru sezonul nostru de debut. „Uriașă sa experiență în toate formele de curse va fi un atu valoros pentru tinerețea noastră și am dori să mulțumim Cadillac și Chip Ganassi Racing pentru că i-au permis lui Seb să lucreze cu noi în acest sezon WEC.”

  Recordul lui Bourdais la Le Mans include un trio de clasări pe locul doi la general cu Peugeot în 2007, ’09 și ’11. El a disputat șase dintre cele șapte runde ale Cupei Intercontinentale Le Mans în 2011 cu Peugeot, precursorul WEC, câștigând trei dintre ele.

  Peugeot și-a anulat ulterior programul P1 înaintea anului inaugural al WEC în 2012.

  Lista de înscrieri la WEC este programată să fie anunțată săptămâna aceasta.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss