More

  Latest Posts

  Formula E Monaco : Vergne devine primul pilot cu 2 victorii în actualul sezon

  Jean Eric Vergne (DS Techeetah) a spart gheața în acest weekend și a devenit primul pilot care câștigă de două ori în sezonul actual Formula E,

  învingând pe circuitul stradal din Monte Carlo. Și nu, chiar daca au fost discuții cu privire la organizarea cursei pe același traseu ca și cel din Formula 1, tot s- a rămas la varianta de sub 2 kilometri, o variantă care face legătura dintre Sainte-Devote și șicana Nouvelle printr-o singură stradă.

  106917638 jean eric vergne

  Plecând din pole position, francezul a reușit să se distanțeze, ușor-ușor, de Pascal Wehrlein (Mahindra) și de Oliver Rowland(Nissan eDams), care a plecat al patrulea chiar dacă a avut cel mai bun timp din calificări , din cauza penalizării cu 3 poziții în minus pe grilă pe care a primit-o după cursa de acum două weekend-uri, de la Paris.

  Pilotul cu cele mai multe victorii în Principat, Sebastien Buemi (locul 5), a fost primul care a profitat de sistemul “Attack Mode” (zona de trecere fiind amplasata între șicana Nouvelle și virajul Tabac). Cu puțin timp după, Pascal Wehrlein a ieșit larg în virajul 1 și a pierdut 2 poziții, față de Rowland și pilotul Venturi Felippe Massa.

  Cu puțin peste 20 de minute rămase din cursă, Sam Bird (Virgin) și Lucas Di Grassi (Audi Sport ABT) erau pe locurile opt și nouă după ce au avansat în cursă considerabil.Însă, cursa avea să se termine tragic pentru Di Grassi, a fost lovit în virajul 3, iar brazilianul a târât monopostul până în șicana din zona piscinei.

  Nici cursa câștigătorului de acum două săptămâni, Robin Frijins, nu a putut avea un sfârșit decent: cu doar 2 minute rămase, acesta a fost lovit tot de pilotul BMW I Racing.

  Însă, în ultimele minute din cursă, bătălia a fost tot mai strânsă pentru locul 1: într-un circuit unde depășirile sunt aproape imposibile de făcut fără un contact, Rowland punea presiune pe Jean-Eric Vergne, însă fără succes, francezul câștigând cursa la doar două zecimi distanță. Felipe Massa a terminat al treilea și a obținut primul său podium în Formula E, în sezonul de debut.

  Monaco E-Prix: Vergne becomes first repeat winner of 2018/19

  La general, astfel, Jean Eric Vergne preia conducerea, cu 5 puncte în fața lui Andre Lotterer, Robin Frijins căzând pe locul 3  la un punct în spatele neamțului după un dezamăgitor loc 18 în cursă.

  Monaco E Prix Vergne becomes first repeat winner of 2018 19 Google Chrome 11.05.2019 21 35 34 2

  StandingsStandingsStandings106917645 standings2

  • Photocredit: ABB FORMULA E

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss