Latest Posts

Formula E este pregătită să furnizeze piloți și ingineri pentru Formula 1 – Mercedes

Vizualizări: 14017

Formula E a ajuns la stadiul în care poate furniza piloți și ingineri, pregătiți perfect pentru Formula 1 – a declarat Ian James, directorul echipei Mercedes FE. Șase dintre actualii piloți din FE, au la activ cel puțin un Grand Prix.

Aceștia sunt Lucas di Grassi (18 GP-uri cu Virgin în 2010), Jean-Eric Vergne ( 58 GP-uri cu Toro Rosso în 2012-2014), Stoffel Vandoorne (41 GP-uri cu McLaren în 2016-2018), Sebastien Buemi (55 GP-uri cu Toro Rosso în 2009-2011), Pascal Wehrlein (39 GP-uri cu Manor și Sauber în 2016-2017) și Andre Lotterer (în GP-ul Belgiei cu Caterham în 2014).

Cu toate acestea, campionatul de monoposturi electrice nu mai angajează de mult timp doar foști piloți din F1. Echipele preferă acum piloți mai puțin cunoscuți, însă talentați și cu o pregătire tehnică bună, care au multe ore în simulator și au completat teste în regim privat.

James consideră că acum FE ajunge la stadiul în care poate furniza personal către F1, după ce seria suport a primit statutul de Campionat Mondial FIA. Directorul echipei Mercedes a declarat:

„Cred că FE ajunge în sfârșit la un punct în care vom vedea mișcare și dinspre noi către F1, nu doar invers. Și nu mă refer doar la piloți, ci la întreg personalul. Inginerii, mecanicii, managerii și piloții.”

„Văd o oportunitate aici – unde în viitor oamenii vor trece de la F1 la FE și invers. Asta va demonstra din nou, în timp ce începem sezonul 7, primul drept Campionat FIA, că statutul este binemeritat și ne va ajuta în viitor.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss