GP24 Media

LATEST POSTS

Formula E anulează evenimentul din China datorită coronavirusului. F1 monitorizează situația

Vizualizări: 29125

Formula E și-a anulat evenimentul în China, care trebuia să aibă loc în martie, din cauza răspândirii coronavirusului. Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de alertă privind răspăndirea virusului, despre care se crede că a ucis peste 300 de persoane până în prezent, este o situație de urgență internațională de sănătate publică. Primul deces cauzat de virusul din afara Chinei, care a avut loc în Filipine, a fost declarat în acest weekend.

Coronavirusul a luat naștere în Wuhan, care se află la 700 de kilometri nord de Sanya, unde Formula E a fost programată să intre în cursă luna viitoare. „Având în vedere extinderea continuă a coronavirusului și după consultarea strânsă cu departamentele relevante din provincia Hainan și Guvernul Municipal Sanya, Formula E – împreună cu FIA, Federația Sporturilor de Automobile și Motociclete din Republica Populară Chineză (CAMF), și Partenerul regional Enova Holdings – au decis în comun să nu concureze la Sanya la data prevăzută pentru 21 martie 2020 ”, au anunțat printr-o declarație.

“Având în vedere preocupările din ce în ce mai mari în materie de sănătate și odată cu Organizația Mondială a Sănătății care declară coronavirusul ca fiind o situație de urgență internațională, Formula E a luat măsurile necesare pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului său de călătorie, a participanților la campionat și a spectatorilor, ceea ce rămâne extrem de important. ”

Organizatorii sunt pregătiți să reprogrameze cursa dacă este posibil să se țină mai târziu în sezon. „Lucrăm îndeaproape cu partenerul nostru regional și cu autoritățile locale din Provincia Hainan și Guvernul Municipal Sanya, pentru a continua monitorizarea situației pe măsură ce se dezvoltă”, a comunicat în declarație. „Toate lumea va avea timpul necesar pentru a studia viabilitatea datelor potențiale alternative în cazul în care situația se va îmbunătăți.”

Anularea cursei, precum și alte evenimente sportive internaționale majore din China, vor pune la îndoială dacă Marele Premiu Chinez de Formula 1 poate merge mai departe la Circuitul Internațional de la Shanghai din aprilie. FIA a declarat că este pregătită să facă căteva modificări în calendarul său de evenimente, de curse cu mașini, inclusiv Formula 1, ca răspuns la răspândirea coronavirusului în toată China.

Formula E anulează evenimentul din China datorită coronavirusului. F1 monitorizează situația

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

China a raportat peste 7.000 de cazuri răspândite în toată țara și 170 de decese din cauza virusului. Totodată are a luat naștere în orașul Wuhan, care a fost închis în efortul de a stopa virusul foarte periculos.

„În urma epidemiei de coronavirus, care a izbucnit în China la începutul anului, FIA monitorizează îndeaproape situația în evoluție cu autoritățile relevante și cluburile sale membre, sub conducerea Președintelui Comisiei Medicale FIA, profesorul Gerard Saillant”, a declarat FIA într-o declarație.

FIA va evalua calendarul curselor sale viitoare și, dacă este necesar, va lua orice măsură necesară pentru a ajuta la protejarea comunității globale de sport  și a publicului larg.” Anularea Marelui Premiu China F1 ar duce efectiv la 2 pauze lungi de o luna în Sezonul Formula 1 din 2020.

Sursa: FIA / GP24 Author, Gabriela Malutan
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES