More

  Latest Posts

  Formula 2-Baku-Jack Aitken (Campos) câștigă pentru prima oară o cursă feature F2 cu multe incidente

  Jack Aitken a câștigat, într-un mod incontestabil, cursa de 29 de ture (60 min) de la Baku, fiind etapa a doua a calendarului competițional de  anul acesta. Acesta a rămas calm și a avansat lejer, de pe locul 8  până pe locul 3 la start, apoi, pe parcurs, până pe locul 1, în spate  jucându-se o dramă de proporții.

  Așa cum am zis și mai sus, dacă Aitken, De Vries și poleman-ul Matsushita au scăpat fără emoții, haosul s-a întâmplat în spatele lor, cei doi piloți de la Trident ciocnindu-se, Giuliano Alesi fiind nevoit să se retragă și implicându-l, în același timp, și pe Callum Illott, care a fost nevoit să schimbe aripa față și, mai ales, strategia.

  Mașina de siguranță a fost nevoită să intre pe circuit, iar după câteva ture, am avut restartul cu De Vries în frunte. Nobuharu Matsushita a avut mari probleme, căzând la coada plutonului, iar, când a revenit pe circuit, era la un tur în spate fată de lider.

  Aitken a preluat conducerea cursei după opririle la boxe, după ce pitstopul lui Nick de Vries a fost unul foarte lung.Tatiana Calderon a fost singura care a optat pentru strategia alternativă, ea având șansa și de a conduce cursa pentru câteva minute, până când a fost depășită de Aitken după un safety car cauzat de abandonul lui Mick Schumacher (PREMA) în sectorul 3 și de cei fruntași care au avut pneuri proaspete.

  După ce Jack Aitken a reușit să pună o distanță considerabilă între el și Nick de Vries, safety car-ul a intrat, pentru a treia oară din cauza lui Guanyu Zhou care a intrat în parapet, în încercarea de a-l întrece pe Juan Manuel Correa. Safety car-ul nu s-a retras foarte repede căci și Sérgio Sette Câmara (a pierdut controlul), împreună cu  Louis Delétraz (l-a lovit pe Boccolacci) s-au retras.

  După restart, Sean Gelael, care a fost descalificat din calificări ieri ptr că a lovit ieri, doi oficiali de pistă, era după restart pe locul 7.

  Nici Jordan King nu s- a lăsat mai prejos, a ajuns, pentru prima oară, în carieră, pe podium datorită unui parcurs extraordinar. Latifi, Boccolacci, Luca Ghiotto, Gelael, Correa, Nikita Mazepin și Anthoine Hubert au fost restul piloților care au adus puncte lor și echipei.

  • Photocredit: Formula Scout

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss