GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 1: Zak Brown, Mașinile F1 pentru clienți ar trebui să fie oferite gratuit.

Vizualizări: 32526

Echipele de Formula 1 din față trebuie să ofere mașini clienților gratuit, dacă sunt serioase cu privire la practica de măsuri de economisire a costurilor, potrivit șefului McLaren, Zak Brown.  Echipele F1 lucrează în prezent la modalități de a reduce costurile înaintea crizei economice anticipate în urma pandemiei COVID-19, ceea ce a forțat deja anularea a 10 curse din sezonul 2020.

Mașinile din 2020 vor fi folosite și în 2021 pentru a economisi costurile de dezvoltare pentru anul viitor, în timp ce plafonul bugetar care va intra în vigoare va fi redus de la 175 milioane dolari la 145 milioane dolari. Christian Horner, directorul echipei Red Bull, a declarat săptămâna trecută că F1 ar trebui să ia în considerare utilizarea mașinilor pentru clienți pentru a ajuta echipele mai mici, permițându-le să utilizeze un șasiu vechi de la una dintre cele mai importante echipe.

Horner a spus că „cea mai rapidă cale de competitivitate într-un traseu rentabil” în F1 ar fi „doar să le vindeți întreaga mașină cu care terminăm în Abu Dhabi”, eliminând costurile de dezvoltare ale acestora.  Vorbind exclusiv la Autosport pentru cea mai recentă serie #thinkingforward de discuții cu liderii de motorsport, șeful McLaren Brown – un critic al conceptului de mașină pentru clienți – a spus că ar trebui să fie donate echipelor mai mici decât să fie vândute.

„Aș spune dacă am merge pe acea direcție – pentru că acele mașini pentru clienți, o mașină veche de un an primește un fel de aruncare – atunci aș fi susținut că ar trebui să doneze aceste mașini dacă doresc cu adevărat”, a spus Brown. „Nu le costă nimic. Au toate lucrurile pe care le-au făcut, cercetare și dezvoltare, au piese de schimb, atunci ar trebui să le dea clienților și să nu le vândă pe bani.”

Formula 1: Zak Brown, Mașinile F1 pentru clienți ar trebui să fie oferite gratuit.

„Asta nu le-ar costa bani. Și atunci dacă au într-adevăr intenția de a economisi bani de la echipele clienților, dați-le mașina”. Dezbaterea despre monopostul clienților a fost declanșată chiar înainte de prima convocare a curselor, după ce Racing Point și-a bazat designul pentru mașina sa din 2020 pe Mercedes W10, câștigător al campionatului de anul trecut.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Brown a fost un critic obișnuit al practicii de mașini pentru clienți din F1, spunând că aceasta merge împotriva fundamentelor sportului în care constructorii își vor construi și ar conduce propriul șasiu. CEO-ul McLaren Racing a declarat că, în timp ce problema a trebuit să fie abordată, permițând returnarea mașini pentru clienților ar acționa doar ca o soluție pe termen scurt pentru F1.

„Știți că nu sunt un fan al mașinilor pentru clienți. Toată lumea vorbește despre ADN-ul din Formula 1 și adică oamenii sunt propriii lor constructori”, a spus Brown. „Cred că oamenii au împins granițele asupra acelui recent, unde s-ar putea să-și fi construit propria mașină, dar au construit mașina altcuiva. Cred că este ceva ce trebuie abordat”.

„Dacă este vorba despre costuri și asta este soluția lor, atunci cred că este o soluție de ajutor temporar, pentru că atunci când ieșiți atunci permiteți mașinile clienților, atunci te-ai întors imediat de unde ai început”. „Noul normal nu va fi ceea ce era vechiul normal, așa că mi se pare o soluție de ajutor temporar.” Poate rezolva problema timp de un an sau doi, dar atunci ne întoarcem imediat unde am fost.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES