More

  Latest Posts

  Formula 1: Viitorul F1 devine critic în iulie spune Franz Tost

  Situația din Formula 1 va deveni „foarte critică” dacă perioada actuală de închidere continuă dincolo de iulie. Aceasta este punctul de vedere al lui Franz Tost, șeful uneia dintre cele mai mici echipe de pe grila – AlphaTauri, deținută de Red Bull. „Dacă începem să concurăm în iulie, vom ieși cu un ochi negru”, „Dacă nu începem, va fi foarte critic”.

  Austriacul spune că echipa sa din Italia a calculat deja costul amânărilor curente, care se va întinde până în iunie. „Când nu contestăm un mare premiu, ne costă un milion și jumătate până la două milioane”, a spus Tost. Și dacă acest lucru continuă, el a explicat: “Dacă nu se întâmplă nimic pe tot parcursul anului, va fi o chestiune foarte critică. Dacă nu aveți venituri, este evident un dezastru economic.

  Șeful MotoGP, Carmelo Ezpeleta, spune acum că, chiar dacă nu vor avea loc curse de motociclete în 2020, organizația va plăti echipele în fiecare lună. În F1, șeful Haas, Gunther Steiner, insistă: „Dacă nu avem un campionat mondial, pentru echipe va fi dificil să supraviețuiască”.

  Cu toate acestea, se fac eforturi pentru reducerea dramatică a costurilor și reducerea plafonului bugetar pentru 2021, dar – așa cum se întâmplă întotdeauna în Formula 1 – există dispute. „Cred că problemele trebuie întotdeauna abordate pozitiv”, a spus Steiner. „O problemă creează și noi oportunități.” Dacă lucrăm împreună, tragem toate cele zece echipe la un loc, putem chiar să ieșim mai bine din această situație. Pentru sport și pentru toată lumea ”.

  Tost este de acord: “Trebuie să așteptăm și să vedem ce curse avem, ce venituri avem și cum arată cu sponsorii. Rămân, dispar? Cum arată întreaga situație economică? Trebuie să ne confruntăm cu realitatea pentru a afla unde ne aflăm din punct de vedere economic “, a adăugat el. Apoi, trebuie să ne așezăm și să spunem Aceasta este provocarea cu care ne confruntăm și nu avem decât acești bani și banii rămași “.

  Doar Liberty Media ne poate oferi un punct de plecare. Sunt responsabili pentru banii de la sponsori, de la drepturile de televiziune, de la organizatori, pe care apoi le distribuie. Dacă nu pot distribui nimic, nu avem prea mult de cheltuit. Acum, așteptăm și vedem “, a spus Tost.

  Sursa: Servus TV

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss