Latest Posts

Formula 1: Viitorul F1 devine critic în iulie spune Franz Tost

Vizualizări: 12894

Situația din Formula 1 va deveni „foarte critică” dacă perioada actuală de închidere continuă dincolo de iulie. Aceasta este punctul de vedere al lui Franz Tost, șeful uneia dintre cele mai mici echipe de pe grila – AlphaTauri, deținută de Red Bull. „Dacă începem să concurăm în iulie, vom ieși cu un ochi negru”, „Dacă nu începem, va fi foarte critic”.

Austriacul spune că echipa sa din Italia a calculat deja costul amânărilor curente, care se va întinde până în iunie. „Când nu contestăm un mare premiu, ne costă un milion și jumătate până la două milioane”, a spus Tost. Și dacă acest lucru continuă, el a explicat: “Dacă nu se întâmplă nimic pe tot parcursul anului, va fi o chestiune foarte critică. Dacă nu aveți venituri, este evident un dezastru economic.

Șeful MotoGP, Carmelo Ezpeleta, spune acum că, chiar dacă nu vor avea loc curse de motociclete în 2020, organizația va plăti echipele în fiecare lună. În F1, șeful Haas, Gunther Steiner, insistă: „Dacă nu avem un campionat mondial, pentru echipe va fi dificil să supraviețuiască”.

Cu toate acestea, se fac eforturi pentru reducerea dramatică a costurilor și reducerea plafonului bugetar pentru 2021, dar – așa cum se întâmplă întotdeauna în Formula 1 – există dispute. „Cred că problemele trebuie întotdeauna abordate pozitiv”, a spus Steiner. „O problemă creează și noi oportunități.” Dacă lucrăm împreună, tragem toate cele zece echipe la un loc, putem chiar să ieșim mai bine din această situație. Pentru sport și pentru toată lumea ”.

Tost este de acord: “Trebuie să așteptăm și să vedem ce curse avem, ce venituri avem și cum arată cu sponsorii. Rămân, dispar? Cum arată întreaga situație economică? Trebuie să ne confruntăm cu realitatea pentru a afla unde ne aflăm din punct de vedere economic “, a adăugat el. Apoi, trebuie să ne așezăm și să spunem Aceasta este provocarea cu care ne confruntăm și nu avem decât acești bani și banii rămași “.

Doar Liberty Media ne poate oferi un punct de plecare. Sunt responsabili pentru banii de la sponsori, de la drepturile de televiziune, de la organizatori, pe care apoi le distribuie. Dacă nu pot distribui nimic, nu avem prea mult de cheltuit. Acum, așteptăm și vedem “, a spus Tost.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Servus TV
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Servus TV

Latest Posts

Don't Miss