Latest Posts

Fomula 1 – Succesul fulminant al lui McLaren: Stella nu vrea să-și atribuie meritele

Vizualizări: 13410

Formula 1 – Șeful echipei McLaren, Andrea Stella, refuză să își asume meritele pentru succesul fulminant al McLaren, în ciuda laudelor entuziaste ale CEO-ului Zak Brown la adresa italianului

Șeful echipei McLaren, Andrea Stella, insistă că nu ar trebui să primească tot creditul pentru evoluția echipei sale din Formula 1 în acest an. Echipa cu sediul în Woking a provocat o adevărată senzație la Marele Premiu al Marii Britanii, când un pachet extins de modernizări, l-a ajutat pe Lando Norris să apară ca cea mai mare amenințare a lui Max Verstappen pentru a câștiga cursa.

Această revenire a venit după un început dezamăgitor al sezonului 2023 pentru McLaren, când echipa a recunoscut că mașina sa de lansare nu era atât de rapidă pe cât și-ar fi dorit. Cu toate acestea, o restructurare tehnică a echipei și un plan de dezvoltare solid pentru a remedia modelul MCL60, i-au ajutat pe Norris și pe coechipierul său Oscar Piastri, să treacă de la coada clasamentului la prima poziție.

Stella, care a preluat rolul de manager al echipei în iarnă, după plecarea lui Andreas Seidl, a avut un rol esențial în redresarea McLaren, el rămâne modest în ceea ce privește contribuția sa. El nu dorește să își asume prea multe merite pentru munca sa, dar consideră că este important să îi laude pe ceilalți care au fost implicați în redresare.

Formula 1

Stella: Suportul de la McLaren este grozav
“Mă concentrez doar să fac ce trebuie făcut”, spune el. “Mă concentrez pe performanță și pe crearea unei viziuni pentru echipă și mă asigur că toată lumea înțelege care este această viziune și în ce direcție se îndreaptă.”

“Cel mai important lucru este să nu faci aceste lucruri de unul singur. Am fost foarte, foarte bine susținut. Și, de asemenea, colaborarea cu Zak Brown, a fost incredibil de apropiată și strategică.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Ar fi o greșeală să spunem “eu” sau “tu”. Este un efort de grup, chiar și atunci când vine vorba de conducere. O echipă de Formula 1 este prea complexă pentru a crede că cineva singur poate schimba o situație și pentru a recunoaște oamenii care ar trebui să fie implicați în această călătorie.”

Lando

 

Noua structură tehnologică pare să funcționeze
Stella spune că deciziile pe care le-a luat, care au inclus o nouă structură tehnică ce a însemnat că nu mai era loc pentru fostul director tehnic James Key, au vizat pur și simplu introducerea unor sisteme care să se potrivească mai bine nevoilor McLaren.

“Am vrut să stabilim un model diferit din punct de vedere tehnic, bazat pe împărțirea aerodinamicii, a conceptului și a performanța monopostului, precum și a funcției de inginerie și design în trei domenii diferite”, explică el. “Este pur și simplu un mod diferit de lucru”.

“Nu are nimic de-a face cu o anumită persoană, ci doar necesită un model mai descentralizat atunci când vine vorba de organizarea tehnică. Așa că aceasta a fost ideea de bază.”

Brown despre Stella: “Tipul ăsta e grozav”
“Și când vorbim despre conducerea care a contribuit la această schimbare, vreau să felicit tot personalul care lucrează cu mine – Piers Thynne, directorul de operațiuni, și Daniel Gallo, directorul de personal – și apoi, desigur, toate acestea sub coordonarea și contribuția strategică a lui Zak. Așadar, este o muncă de echipă.”

În timp ce Stella nu este unul dintre cei care laudă până la cer munca depusă la McLaren, Brown însuși nu are nicio îndoială cu privire la contribuția pe care a avut-o italianul: “Tipul ăsta este grozav”, a declarat Brown pentru Sky.

“Modul în care a preluat ceea ce aveam la începutul anului, modul în care a recunoscut provocările pe care le aveam, modul în care a făcut o restructurare tehnică și a promovat oameni din cadrul echipei. Am angajat câțiva oameni cheie, dar nu sunt încă acolo, așa că este încă munca tuturor bărbaților și femeilor sub conducerea lui Andrea.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss