More

  Latest Posts

  Formula 1: Raportul de vineri, Antrenamente libere.

  FP1:
  Valtteri Bottas (Mercedes) s-a menținut în fruntea plutonului în timpul celei dintâi sesiuni de antrenament din Mugello. A fost urmat îndeaproape de pilotul principal al celor de la Red Bull – Max Verstappen, iar pe cea de-a treia treapta, încercând să mențină echipa Ferrari (prezentând nou design retro al monopostului) pe un făgaș pozitiv cu ocazia aniversarii a 1000 de Grand Prix-uri la nivel mondial, s-a clasat Charles Leclerc.

  Piloții au făcut așadar cunoștința cu noul circuit în aceasta dimineața, în timpul primei sesiuni de antrenament, Bottas acomodându-se imediat noilor condiții, a reușit să scoată un timp bun pe tur, de 1m 17,879s, cu doar 0,048s mai rapid decât adversarul de la Red Bull (Verstappen) și depășindu-și coechipierul (Lewis Hamilton clasat pe a 4a poziție) cu aproape jumătate de secunda.

  Proaspătul câștigător din F1, Pierre Gasly (Alpha Tauri), a reușit din nou să se apropie de actualul campion mondial, ocupând cea de-a 5a poziție în pluton. În total au rămas 7 piloți care au reușit să se mențină la mai puțin de o secundă fata de lider, dintre aceștia, completând poziția a 6a, Esteban Ocon (Renault) și în final, Daniil Kvyat (Alpha Tauri) (P7).

  Senzația muzicala actuala, Lando Norris (McLaren), care a început sesiunea cu un concert pe frecventa radio a echipei, s-a clasat pe locul 8, în timp ce Alex Albon (Red Bull) a fost cu o zecime de secunda mai lent ocupând poziția a 9a. În puncte pe ultima treapta a rămas pilotul Renault Daniel Ricciardo la 1.261s depărtare de lider.

  Kimi Raikkonen sărbătorește de asemenea 20 de ani de la primul sau test în Formula 1, chiar pe circuitul din Mugello, totuși performanta Alfa Rome-ului sau clasându-l doar pe locul 11, mai bine decât pe Antonio Giovinazzi căruia i-a revenit poziția a 14a, sub Romain Grosjean (12), pilotul lui Gene Haas și Sebastian Vettel (13) care se pare că tot nu este în simbioza cu monopostul Ferrari.

  Deși McLaren a fost reprezentat în top 10, nu ambii piloți s-au ridicat la nivelul așteptărilor, Carlos Sainz rămânând către coada clasamentului (P15). Acest fapt poate fi datorat și testelor făcute de către echipa pe monopostul sau.

  George Russell a fost singurul care a experimentat acest antrenament pe pneuri medii (restul testând soft-urile), el reușind să ajungă pe poziția a 16a, înaintea lui Kevin Magnussen (P17) și a celor doi piloți Racing Point : Lance Stroll (18) și Sergio Perez (care numai ce a aflat că nu vă mai face parte din distribuția echipei sezonul următor) pe locul 19. În coada plutonului a rămas cel de-al doilea pilot Williams, Nicholas Latifi care a și avut un mic incident.

  FP2:
  De aceasta data primele doua poziții au fost acaparate de piloții Mercedes. Pe prima treapta a rămas Valtteri Bottas, acesta reușind să își îmbunătățească timpul și să ajungă la un record pe acest circuit, de 1m16,989s. Pe poziția secunda, actualul campion a coborât sub 1m18s la fel că cel de-al 3-lea clasat, favoritul Red Bull, Max Verstappen. Alex Albon a întregit rândul 2 venind pe locul 4.

  Piloții Renault au reușit și ei o dublă cu Daniel Ricciardo pe poziția a 5a, iar Esteban Ocon pe cea de-a 6a.

  Echipa Racing Point și-a îmbunătățit performanta anterioara cu ajutorul lui Sergio Perez rămas pe poziția a 7a, dar și a lui Lance Stroll care a sărit peste câteva poziții până pe 11. A fost urmat de campionul din Monza (Pierre Gasly care a pierdut doua poziții). Doua motoare Ferrari au ajuns de aceasta data în top 10. Kimi Raikkonen cu al sau Alfa Romeo a ocupat locul 9, iar Charles Leclerc, pierzând din elanul de la primul antrenament a rămas pe ultimul loc în puncte.

  Piloții Mclaren sunt de aceasta data printre ultimii clasați, Lando Norris (P14) cu un mic incident din care a ieșit cu bine, iar Carlos Sainz a urcat pe locul 13.

  Pe finalul sesiunii monopostul lui Sebastian Vettel a afișat probleme, fiind nevoit să oprească pe circuit. Totuși a rămas pe poziția a 12a.

  Rusul Daniil Kvyat s-a interpus intre piloții Williams pe 17, iar Nicholas Latifi a urcat doua trepte după incidentul anterior.

  Sesiunea a doua de antrenamente nu a fost cea mai bună pentru echipa americana Haas, piloții sai clasându-se ultimii în pluton (Kevin Magnussen pe locul 19 și Romain Grosjean pe locul 20).

  • Sursa: Ana Iulia Danila
  • Photocredit: XPB Images

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss