Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Formula 1 Preview – Marele Premiu al Spaniei

  Etapa a 5-a din campionatul mondial de Formula 1 va avea loc pe „Circuit de Catalunya”, la doar 30 km N-E de Barcelona. Circuitul de 4.655 km prezintă 16 viraje și o linie dreaptă lungă de peste 1 km, iar 67% dintr-un tur este parcurs cu accelerația la podea.

  Imagini pentru circuit de catalunya

  Marele premiu al Spaniei este una dintre cele mai vechi etape din campionatul mondial, făcându-și apariția încă din 1951. Circuit de Catalunya a primit dreptul de a organiza cursa în 1991 și de atunci nu a lipsit din calendar. Jerez a fost o altă locație folosită pentru marele premiu între 1986 și 1990 unde au fost înregistrate unele dintre cele mai spectaculoase bătălii între Ayrton Senna, Alain Prost și Nigel Mansell.

  Prima etapă Europeană aduce cu sine și o multitudine de upgrade-uri din partea tuturor, unele echipe sosind în Catalonia cu o mașină ”spec B”. Noutățile aduse de cei de la Mercedes s-au axat pe zona laterală, a ”bargeboards-urilor”, unde liderii campionatului au venit cu un design mai simplist menit să facă tranziția între un circuit stradal (Baku) și unul autentic cu viraje lungi și rapide. De asemenea, aceștia au adoptat design-ul ventilat al oglinzilor, dezvoltat de Ferrari în 2018.

  Cei de la Ferrari aduc un motor nou, cu îmbunătățiri menite să mărească puterea mașinii pentru a-i prinde din urmă pe cei de la Mercedes. Acest upgrade era plănuit să sosească peste două curse în Canada, dar rezultatele din primele patru etape au forțat formația din Maranello să grăbească pasul pentru a nu pierde contactul în clasament. Aceasta înseamnă că cei de la Ferrari o să mai aibă disponibil doar încă o schimbare de motor înainte de a suferi penalizări. De asemenea, italienii sosesc aici și cu o aripă spate nouă și end-plate-uri la aripa față noi.

  Afla Romeo și Haas nu vor putea folosi motorul nou Ferrari pentru acest weekend, urmând ca upgrade-ul să sosească în Monaco pentru cele două echipe client Ferrari.

  Renault vine de asemenea cu un motor nou, dar de data aceasta upgrade-ul este menit să îmbunătățească fiabilitatea, nu puterea. Ambii piloți Renault speră ca această îmbunătățire să fie ajutorul de care au nevoie pentru a converti mai multe puncte.

  Echipele cu cel mai semnificativ upgrade în zona aripii față sunt McLaren și Toro Rosso. McLaren sosește chiar cu o multitudine de noutăți printre care un design nou pentru ”cover-ul” motorului cu un ”shark fin” mai pronunțat și o regândire a întregii părți laterale în zona ”bargeboards-urilor”. În ceea ce privește aripa față, aceștia au adoptat un stil asemănător celor de la Alfa Romeo în zona centrală, dar au păstrat aceeași geometrie a elementelor orizontale care se alungesc până în end-plate.

  Pe de altă parte, echipa junior Red Bull a venit cu mai multe ajustări menite să îmbunătățească performanța mașinii pe virajele lungi și rapide din Spania. Cu acest upgrade cei doi piloți Toro Rosso speră să puncteze mai des și mai sus. Alexander Albon poate fi considerat surpriza sezonului după o evoluție admirabilă în primele patru etape în care și-a depunctat coechipierul mult mai experimentat.

  Mercedes vine acest weekend cu un avans considerabil, după ce a obținut aproape toate punctele disponibile în precedentele 4 etape. Vremea se anunță a fi stabilă pentru acest weekend, cu temperaturi de 21-23 și cu un risc minim de ploaie. Programul complet al weekendului îl puteți vedea mai jos (Ora României):

  • Vineri (10.05.2019), ora 12:00 : Prima sesiune de antrenamente (FP1)
  • Vineri (10.05.2019), ora 16:00 : A doua sesiune de antrenamente (FP2)
  • Sâmbătă (11.05.2019), ora 13:00 : A treia sesiune de antrenamente (FP3)
  • Sâmbătă (11.05.2019), ora 16:00 : Sesiunea de calificări (Q)
  • Duminică (12.05.2019), ora 16:00 : Marele Premiu al Spaniei

   

  • Photocredit: Twitter, Reddit


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss