Latest Posts

Formula 1 Preview – Marele Premiu al Spaniei

Vizualizări: 33804

Etapa a 5-a din campionatul mondial de Formula 1 va avea loc pe „Circuit de Catalunya”, la doar 30 km N-E de Barcelona. Circuitul de 4.655 km prezintă 16 viraje și o linie dreaptă lungă de peste 1 km, iar 67% dintr-un tur este parcurs cu accelerația la podea.

Imagini pentru circuit de catalunya

Marele premiu al Spaniei este una dintre cele mai vechi etape din campionatul mondial, făcându-și apariția încă din 1951. Circuit de Catalunya a primit dreptul de a organiza cursa în 1991 și de atunci nu a lipsit din calendar. Jerez a fost o altă locație folosită pentru marele premiu între 1986 și 1990 unde au fost înregistrate unele dintre cele mai spectaculoase bătălii între Ayrton Senna, Alain Prost și Nigel Mansell.

Prima etapă Europeană aduce cu sine și o multitudine de upgrade-uri din partea tuturor, unele echipe sosind în Catalonia cu o mașină ”spec B”. Noutățile aduse de cei de la Mercedes s-au axat pe zona laterală, a ”bargeboards-urilor”, unde liderii campionatului au venit cu un design mai simplist menit să facă tranziția între un circuit stradal (Baku) și unul autentic cu viraje lungi și rapide. De asemenea, aceștia au adoptat design-ul ventilat al oglinzilor, dezvoltat de Ferrari în 2018.

Formula 1 Preview - Marele Premiu al Spaniei

Cei de la Ferrari aduc un motor nou, cu îmbunătățiri menite să mărească puterea mașinii pentru a-i prinde din urmă pe cei de la Mercedes. Acest upgrade era plănuit să sosească peste două curse în Canada, dar rezultatele din primele patru etape au forțat formația din Maranello să grăbească pasul pentru a nu pierde contactul în clasament. Aceasta înseamnă că cei de la Ferrari o să mai aibă disponibil doar încă o schimbare de motor înainte de a suferi penalizări. De asemenea, italienii sosesc aici și cu o aripă spate nouă și end-plate-uri la aripa față noi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Afla Romeo și Haas nu vor putea folosi motorul nou Ferrari pentru acest weekend, urmând ca upgrade-ul să sosească în Monaco pentru cele două echipe client Ferrari.

Renault vine de asemenea cu un motor nou, dar de data aceasta upgrade-ul este menit să îmbunătățească fiabilitatea, nu puterea. Ambii piloți Renault speră ca această îmbunătățire să fie ajutorul de care au nevoie pentru a converti mai multe puncte.

Echipele cu cel mai semnificativ upgrade în zona aripii față sunt McLaren și Toro Rosso. McLaren sosește chiar cu o multitudine de noutăți printre care un design nou pentru ”cover-ul” motorului cu un ”shark fin” mai pronunțat și o regândire a întregii părți laterale în zona ”bargeboards-urilor”. În ceea ce privește aripa față, aceștia au adoptat un stil asemănător celor de la Alfa Romeo în zona centrală, dar au păstrat aceeași geometrie a elementelor orizontale care se alungesc până în end-plate.

Formula 1 Preview - Marele Premiu al Spaniei

Pe de altă parte, echipa junior Red Bull a venit cu mai multe ajustări menite să îmbunătățească performanța mașinii pe virajele lungi și rapide din Spania. Cu acest upgrade cei doi piloți Toro Rosso speră să puncteze mai des și mai sus. Alexander Albon poate fi considerat surpriza sezonului după o evoluție admirabilă în primele patru etape în care și-a depunctat coechipierul mult mai experimentat.

Formula 1 Preview - Marele Premiu al Spaniei

Mercedes vine acest weekend cu un avans considerabil, după ce a obținut aproape toate punctele disponibile în precedentele 4 etape. Vremea se anunță a fi stabilă pentru acest weekend, cu temperaturi de 21-23 și cu un risc minim de ploaie. Programul complet al weekendului îl puteți vedea mai jos (Ora României):

  • Vineri (10.05.2019), ora 12:00 : Prima sesiune de antrenamente (FP1)
  • Vineri (10.05.2019), ora 16:00 : A doua sesiune de antrenamente (FP2)
  • Sâmbătă (11.05.2019), ora 13:00 : A treia sesiune de antrenamente (FP3)
  • Sâmbătă (11.05.2019), ora 16:00 : Sesiunea de calificări (Q)
  • Duminică (12.05.2019), ora 16:00 : Marele Premiu al Spaniei

 

  • Photocredit: Twitter, Reddit
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss