More

  Latest Posts

  Formula 1 prelungește contractul pentru GP-ul din Bahrain până în 2036

  Formula 1 a anunțat că GP-ul din Bahrain va rămâne în calendar până în 2036, în ceea ce se crede a fi cel mai lung contract de curse semnat vreodată.

  Știrile reflectă faptul că F1 profită de creșterea popularității sportului alimentată de un sezon 2021 incitan și de popularul serial Netflix Drive to Survive pentru a obține oferte extinse cu promoterii săi existenți de curse. Calendarul din acest an cuprinde 23 de GP-uri, dar cu spațiu limitat de extindere în sezoanele viitoare, interesul de la potențialele evenimente noi, cum ar fi Las Vegas, a oferit F1 ocazia de a încuraja cursele actuale pentru a-și asigura viitorul pe termen lung.

  Luna trecută a fost confirmat că GP-ul din Singapore se va desfășura acum până în 2028, iar în noiembrie a fost semnată o prelungire a contractului până în 2025 cu China. Cursele profitabile din Orientul Mijlociu sunt extrem de importante pentru F1. Acordul pentru GP-ul din Arabia Saudită se desfășoară pe 10 ani, în timp ce anul trecut s-a ajuns la un acord cu privire la un contract pe 10 ani pentru a organiza o cursă în Qatar din 2023.

  Bahrain

  Chiar înainte de GP-ul de la Abu Dhabi de anul trecut, a fost anunțat că Yas Marina va rămâne în calendar ca eveniment de închidere a sezonului până în 2030. Relația specială a Bahrainului cu Formula 1 este reflectată de poziția sa actuală ca și cursă de deschidere, pe care a preluat-o de la Australia anul trecut. În plus, F1 folosește sesiunea de teste din martie ca „lansare” oficială a sezonului 2022, minimizând în același timp primul test cu noile mașini din Barcelona.

  CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a declarat: „Ne-am bucurat că vom concura pe Circuitul Internațional Bahrain până în 2036, unde mai multe curse incredibile și emoție vor fi prezentate pentru a încânta fanii noștri. „Din 2004, am avut câteva curse fantastice în Sakhir și abia așteptăm să ne întoarcem acolo pentru începutul campionatului din 2022, când începem o nouă eră pentru sport.

  „Bahrain a fost prima țară din Orientul Mijlociu care a primit Formula 1 și are un loc foarte special în sportul nostru și personal vreau să mulțumesc ASR Prințul Salman și echipei sale pentru dăruirea și munca asiduă de-a lungul parteneriatului nostru și aștept cu nerăbdare mulți ani de curse care ne așteaptă”. Primul GP din Bahrain a fost disputat în 2004, fiind prima cursă organizată în regiune. De asemenea, a anunțat o nouă eră a circuitelor moderne de ultimă generație, proiectate de obicei de organizația Tilke.

  La începutul lui 2007 a fost anunțată o nouă înțelegere care a dus cursa până în 2016. Totuși, evenimentul din 2011 nu a avut loc din cauza tulburărilor din țară. În 2013 și cu mult înainte ca și contractul anterior să expire, atunci șeful F1, Bernie Ecclestone, a fost de acord cu o prelungire care a dus evenimentul până în 2021. În 2020, locul a ajutat F1 prin desfășurarea unui al doilea eveniment, Sakhir GP, pe circuitul său scurt în buclă exterioară.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss