GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 1 prelungește contractul pentru GP-ul din Bahrain până în 2036

Formula
Vizualizări: 11785

Formula 1 a anunțat că GP-ul din Bahrain va rămâne în calendar până în 2036, în ceea ce se crede a fi cel mai lung contract de curse semnat vreodată.

Știrile reflectă faptul că F1 profită de creșterea popularității sportului alimentată de un sezon 2021 incitan și de popularul serial Netflix Drive to Survive pentru a obține oferte extinse cu promoterii săi existenți de curse. Calendarul din acest an cuprinde 23 de GP-uri, dar cu spațiu limitat de extindere în sezoanele viitoare, interesul de la potențialele evenimente noi, cum ar fi Las Vegas, a oferit F1 ocazia de a încuraja cursele actuale pentru a-și asigura viitorul pe termen lung.

Luna trecută a fost confirmat că GP-ul din Singapore se va desfășura acum până în 2028, iar în noiembrie a fost semnată o prelungire a contractului până în 2025 cu China. Cursele profitabile din Orientul Mijlociu sunt extrem de importante pentru F1. Acordul pentru GP-ul din Arabia Saudită se desfășoară pe 10 ani, în timp ce anul trecut s-a ajuns la un acord cu privire la un contract pe 10 ani pentru a organiza o cursă în Qatar din 2023.

Bahrain

Chiar înainte de GP-ul de la Abu Dhabi de anul trecut, a fost anunțat că Yas Marina va rămâne în calendar ca eveniment de închidere a sezonului până în 2030. Relația specială a Bahrainului cu Formula 1 este reflectată de poziția sa actuală ca și cursă de deschidere, pe care a preluat-o de la Australia anul trecut. În plus, F1 folosește sesiunea de teste din martie ca „lansare” oficială a sezonului 2022, minimizând în același timp primul test cu noile mașini din Barcelona.

CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a declarat: „Ne-am bucurat că vom concura pe Circuitul Internațional Bahrain până în 2036, unde mai multe curse incredibile și emoție vor fi prezentate pentru a încânta fanii noștri. „Din 2004, am avut câteva curse fantastice în Sakhir și abia așteptăm să ne întoarcem acolo pentru începutul campionatului din 2022, când începem o nouă eră pentru sport.

„Bahrain a fost prima țară din Orientul Mijlociu care a primit Formula 1 și are un loc foarte special în sportul nostru și personal vreau să mulțumesc ASR Prințul Salman și echipei sale pentru dăruirea și munca asiduă de-a lungul parteneriatului nostru și aștept cu nerăbdare mulți ani de curse care ne așteaptă”. Primul GP din Bahrain a fost disputat în 2004, fiind prima cursă organizată în regiune. De asemenea, a anunțat o nouă eră a circuitelor moderne de ultimă generație, proiectate de obicei de organizația Tilke.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

La începutul lui 2007 a fost anunțată o nouă înțelegere care a dus cursa până în 2016. Totuși, evenimentul din 2011 nu a avut loc din cauza tulburărilor din țară. În 2013 și cu mult înainte ca și contractul anterior să expire, atunci șeful F1, Bernie Ecclestone, a fost de acord cu o prelungire care a dus evenimentul până în 2021. În 2020, locul a ajutat F1 prin desfășurarea unui al doilea eveniment, Sakhir GP, pe circuitul său scurt în buclă exterioară.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES