More

  Latest Posts

  Formula 1: Posibile strategii de cursă la Marele Premiu al Stiriei 2021 – Pirelli Report.

  Campionatul Mondial de Formula 1, etapa a opta a sezonului 2021, Marele Premiu al Stiriei la Red Bull Ring și Max Verstappen obținând pole position sâmbătă. Cu aceasta trecem acum la cursa care va începe mai târziu astăzi la ora 16:00 și pare să promită un alt tratament spectaculos pentru fanii Formulei 1 din întreaga lume.

   

  Formula 1

  Posibile strategii de cursă:

  • Marele Premiu al Stiriei de 71 de ture are un număr mare de ture datorită lungimii scurte a circuitului, dar ar trebui să fie totuși un singur stop: mai ales cu selecția de anvelope C2, C3 și C4 din acest weekend.
  • Cea mai favorizată strategie one-stop pentru cea mai mare parte a primelor 10 este probabil P-Zero Red C4 SOFT urmată de P-Zero White C2 HARD. Max Verstappen de la Red Bull și cei doi piloți Mercedes care vor începe pe mediul P-Zero Yellow C3 MEDIUM vor trece probabil la P-Zero White C2 HARD într-o strategie one-stop, ceea ce este, de asemenea, o posibilitate pentru alți piloți în afara primelor 10 de pe grilă. Este posibilă și o schimbare de la soft la mediu (sau invers), dar mai dificil de realizat fără o gestionare atentă a anvelopelor.
  • Ca de obicei, există și posibilitatea de a face contrariul – începând cu compoziție mai dur înainte de a trece la unul mai moale. Acest lucru are sens pentru cei care încep aproape de spate și speră să alerge o primă perioadă mai lungă pentru a câștiga poziția pe pistă. Există câteva oportunități bune de depășire pe parcursul turului (luând în considerare și cele trei zone DRS), astfel încât poziția pistei nu este la fel de esențială la Red Bull Ring ca și la alte circuite.
  • Bineînțeles, toate acestea depind de vreme – prognozele fiind încă variabile. Cu toate acestea, temperaturile de pe circuit vor influența cu siguranță durata de viață a anvelopelor – în special pe compoziția P-Zero Red C4 SOFT – și, prin urmare, strategia.

  Formula 1

  Să fim atenți:

  • Max Verstappen de la Red Bull Racing, care a mers cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente libere vineri, a fost din nou cel mai rapid în calificare: la o săptămână după ce a obținut pole-ul în Franța. Verstappen a fost singurul pilot care a intrat în fereastra 1m03s, la prima sa încercare în Q3 cu P Zero Red soft C4.
  • La începutul sesiunii Q2, ambii piloți Mercedes Formula 1, precum și Verstappen și Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo au ieșit cu anvelopa galbenă medie. Verstappen și piloții Mercedes și-au stabilit cele mai bune momente pe mediu și vor începe astăzi cu această anvelopă compusă.
  • Deși Mercedes-ul lui Valtteri Bottas s-a calificat în al doilea loc, el are o penalizare pe grilă de trei locuri: promovând coechipierului său Lewis Hamilton pe locul doi, Lando Norris de la McLaren pe locul trei și Sergio Perez de pe Red Bull pe locul patru.
  • În ciuda predicțiilor de vreme incertă, condițiile au fost calde și uscate sâmbătă, cu 31 de grade ambientale și o temperatură maximă a pistei de 52 de grade în Q2.

  Formula 1

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  „În calificare, am experimentat cele mai calde temperaturi din weekend până acum, dar niște margini foarte apropiate, precum și unele variații de strategie, ceea ce înseamnă că primii doi și Bottas vor începe pe anvelopa medie, cu restul primelor 10 pe moale. Acest lucru va face mâine un început plin de viață și va fi, de asemenea, interesant de văzut dacă Red Bull este capabil să profite de o strategie divizată cu cele două mașini ale lor. Există prognoze de furtuni pentru mâine, care ar putea avea un impact decisiv asupra acțiunii. În caz contrar, ne așteptăm la o cursă cu un singur oprire la boxe, cu câteva modalități diferite de abordare ”.

  Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

  Formula 1

  Câteva detalii despre Marele Premiu al Stiriei 2021 de până acum:

  Formula 1Formula 1

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss