Latest Posts

Formula 1: Plafonul bugetului beneficiază McLaren, spune Helmut Marko.

Vizualizări: 11908

McLaren ar putea câștiga cel mai mult prin măsurile de plafonare bugetare prevăzute să intre în vigoare anul viitor. Acesta este punctul de vedere al oficialului Red Bull, dr. Helmut Marko, care a declarat pentru AMuS că McLaren urmează să beneficieze în comparație cu rivalele mai rapide Mercedes, Ferrari și Red Bull care au nevoie să reducă semnificativ numărul personalului. „Schimbarea McLaren de la Renault la motoarele Mercedes poate, de asemenea, să ocolească unele reguli de omologare și să intervină în zonele care sunt închise altora. Există lacune în reguli”, a spus Marko.

„McLaren este din ce în ce mai aproape, sunt bine poziționate în ceea ce privește personalul și tehnologia și vor avea un motor competitiv începând cu anul viitor. Dar nu va fi o chestiune de la un an la altul”. În schimb, Marko spune că Red Bull Racing va trebui să se “micșoreze” pentru a intra sub valoarea recentă redusă a plafonului bugetar pentru 2021 de 145 de milioane de dolari. De asemenea, noua pentru 2021 este o regulă care permite echipelor care sunt plasate mai jos în clasamentul campionatului mondial să facă mai multe teste la tunel de vânt decât rivalii lor mai rapizi.

„Ar fi fost mai bine să conectăm bonusul tunelului de vânt la buget, decât la poziția de campionat”, a spus o sursă a Ferrari. „Cei cu mai puțini bani ar trebui să li se permită să testeze mai mult în tunelul de vânt. Așa cum este acum, unele echipe se vor întreba dacă sunt mai bine să termine pe locul nouă în loc de locul opt pentru a obține mai mult timp pentru tunelul vânt pentru mașina din 2022”, a adăugat insiderul.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss