More

  Latest Posts

  Formula 1: Pierderea unei echipe ar fi o pierdere mare pentru sportul.

  Încă două echipe s-au alăturat echipei McLaren în cadrul de somaj tehnic pentru angajaților care se confruntă în pandemia coronavirusului. “Perioada de somaj tehnic va dura până la sfârșitul lunii mai, în timp ce conducerea superioară și piloții noștri au luat o reducere de salariu de 20 la sută efectivă de la 1 aprilie”, a anunțat backmarker Williams. Tot face parte dintr-o schemă guvernamentală britanică care plătește angajaților 80% din salariile pe o perioadă.

  Se înțelege că Racing Point urmează exemplul, la fel ca și organizația Formula 1 administrată de Liberty Media. Haas este, de asemenea, considerat că are în vedere șomaj tehnic pentru angajați. CEO-ul F1 Chase Carey și șeful sportiv Ross Brawn și-au redus salariile cu 20 la sută, relatează Daily Mail, cu jumătate din cei 500 de angajați ai Formula One Management intrând in șomaj tehnic.

  Evoluțiile apar pe măsură ce șefii echipei s-au întâlnit din nou prin teleconferință cu Carey și președintele FIA, Jean Todt, luni pentru a discuta reducerea plafonului bugetar pentru 2021 de la 175 milioane dolari. În principiu, a fost deja convenită o reducere la 150 milioane USD, dar unii doresc să fie redus în continuare la 125 milioane dolari – sau chiar până la 100 milioane USD.

  Vine după ce șeful McLaren, Zak Brown, a declarat pentru BBC că sportul se află acum într-o stare „foarte fragilă”, cu patru echipe în pericol de a intra in faliment. „Acest lucru este potențial devastator pentru echipe și dacă sunt suficiente echipe intra in faliment sau sa retrag din F1 – ceea ce nu trebuie să însemne mai mult de două – atunci (este) foarte amenințător pentru F1 în ansamblu”, a spus el.

  Cât timp sportul poate supraviețui fără curse nu este clar, dar nu există niciun dubiu că, până la urmă, banii se vor termina. “Este dificil de ghicit câte luni pot rămâne inactivi – nu s-a gândit niciodată că un astfel de lucru s-ar putea întâmpla într-un sezon”, a declarat comentatorul C-More, Ossi Oikarinen. “Dar pierderea unei singure echipe ar fi o mare pierdere pentru F1. Este un lucru destul de mare să creezi o echipă nouă și să funcționezi dacă unii ar părăsi F1, deci este foarte important să nu se întâmple.”

  Sursa: Daily Mail

  Photocredit: Formula One World Championship Ltd.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss