GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 1: Marele Premiu Emilia Romana 2020 – Calificări – Pirelli Report.

Vizualizări: 13639

Bottas în Pole Position pentru Mercedes cu pneurile c4 la revenirea Formulei 1 la Imola.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Posibile strategii în cursă:
Calcularea diferențelor dintre performanța pneurilor și strategiile optime pentru cele 63 de tururi ale GP-ului Emilia Romana, nu a fost o sarcină simplă, echipele neavând experiența anterioară pe această pistă, având la dispoziție doar 90 de minute de antrenamente libere dimineață. Această sesiune s-a derulat între 10.00-11.30, ceea ce înseamnă că nu a fost complet reprezentativă pentru vremea mai caldă de după-amiază.

În prezent există o diferență de aproape 0,5 secunde între pneurile P Zero Alb hard și P Zero Galben medium, și 0,6 secunde între medium și P Zero Roșu soft.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În privința strategiei, o singură oprire pare cea mai rapidă soluție. Strategia optimă cu o singură oprire este cu pneurile medium și soft: soft pentru 28-30 de tururi și medium pentru 33-35 de tururi (sau invers). Foarte apropiată ca și performanță este și strategia soft- hard: soft pentru 24 până la 27 de tururi și hard pentru 36 până la 39 de tururi (sau invers).

A treia cea mai rapidă este cu medium pentru 26 până la 35 de tururi și hard pentru 28 până la 37 de tururi. Această strategie are avantajul unei ferestre mai mari a perioadei de oprire la boxe. O strategie cu două opriri este mai lentă, dar cea mai bună soluție este cu două stinturi de soft a câte 18 tururi, plus un stint de medium de 27 de tururi.

Atenție la:

  • Strategia. Ambele Mercedes, precum și Red-Bull-ul lui Max Verstappen au realizat cel mai bun timp în Q2 cu pneurile medium, și vor porni pe această compoziție.
  • Temperaturi. Calificările au început pe 23 de grade Celsius și aproape 30 de grade la nivelul pistei. Condiții similare sunt de așteptat pentru cursă, dar niciunul dintre piloți nu a efectuat rulaje lungi în aceste condiții.
  • Pit stop. Cu un nivel important al lipsei de date, informațiile inițiale sugerează că timpul dintre strategiile cu o singură oprire sau cu două ar putea fi destul de strâns. Drept rezultat, credem că vor fi adoptate ambele soluții, pe măsură ce echipele vor încerca să adopte anumite avantaje tactice.
  • Evoluția pistei. Cu o singură zi de antrenament înainte de cursă și doar cu câteva evenimente suport, pista a fost inițial foarte „verde”. A evoluat însă destul de mult, iar tendința se va accentua pe parcursul cursei.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
Echipele au trebuit să acumuleze cât mai multe date din sesiunea de antrenament de 90 de minute, uneori împărțind pneurile între cele două mașini. Există însă o lipsă de date considerabilă, față de un weekend convențional, ceea ce ridică unele semne de întrebare asupra strategiei și lasă deschise mai multe opțiuni pentru cursă, în special datorită gradului mare de evoluție al pistei.

Echipele au fost extrem de ocupate sâmbătă seara cu analizarea datelor și a diferențelor dintre compoziții, pentru alegerea strategiei optime. În privința pneurilor am observat ceva graining în prima parte a zilei, dar situația s-a îmbunătățit pe parcurs. Toate cele trei compoziții vor juca un rol important în cursă și suntem mulțumiți de performanțele lor.

 

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES