Latest Posts

Formula 1: Marele Premiu al Braziliei – Avancronica – Pirelli Report. (+ Program TV)

Vizualizări: 15495

Formula 1 revine la Sao Paulo pentru Marele Premiu al Braziliei în acest weekend, runda a 19-a a sezonului 2021, în perioada 12-14 noiembrie.

Runda Braziliană găzduiește etapa de mijloc a unei serii de trei Mari Premii consecutive, numită oficial Marele Premiu din Sao Paulo, după GP-ul Mexic de weekend-ul trecut, unde Max Verstappen a câștigat o victorie dominantă în fața rivalului la titlul F1 Lewis Hamilton, extinzându-și avantajul la 19 puncte în fruntea campionatului piloţilor.

Brazilia va găzdui, de asemenea, al treilea și ultimul weekend de curse de sprint din calendarul F1 2021, formatul de weekend fiind modificat de proba cu curselor de sprint.

Formula 1

De ce am ales aceste pneuri:

 • În Marele Premiu al Braziliei se vor utiliza compozițiile C2 – ca P Zero Alb HARD, C3 ca P Zero Galben MEDIUM și C4 ca P Zero Roșu SOFT: aceeași nominalizare a fost făcută pentru toate cursele de anul acesta de pe continentul American. Aceasta este cu un pas mai soft decât pneurile nominalizate pentru Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos din 2019, ultima dată când s-a derulat (cu C1, C2 și C3).
 • Cum pneul HARD nu a fost utilizat extensiv în 2019, alegerea de anul acesta ar putea permite utilizarea tuturor compozițiilor și o potențială mai mare varietate a strategiilor.
 • Brazilia este ultima cursă a anului care are o sesiune de calificări tip sprint, ceea ce duce la o alocare diferită a pneurilor decât în mod normal. În locul celor 13 seturi de pneuri pentru întreg week-end-ul, vor fi doar 12 seturi. Această alocare constă în două seturi de P Zero Alb HARD, patru seturi de P Zero Galben MEDIUM și șase seturi de P Zero Roșu SOFT. Complementar, echipele vor avea câte șase seturi de pneuri intermediare Cintuarato Verde și trei seturi de Cinturato Albastru de ploaie, disponibile în caz de vreme ploioasă.

Caracteristicile pistei:

Formula 1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Turul de pistă de la Interlagos, scurt și intens este unul dintre puținele care se parcurg anti-orar din calendar, având o succesiune non-stop de viraje care fac pneurile să lucreze din greu: în special față-dreapta. Turul scurt înseamnă că traficul poate fi un subiect și de asemenea posibilitatea de apariție a safety-car-ului, astfel că orice strategie pentru calificările sprint sau cursă trebuie să țină cont de acestea.
 • Dincolo de urcarea lungă Arqui bancada de stânga, toate celelalte 15 viraje sunt relativ scurte, ceea ce înseamnă că încărcarea laterală asupra pneurilor este restrânsă ca și energia la care sunt supuse: este mai mult despre accelerație și frânare.
 • Vremea în Brazilia în această perioadă a anului poate varia de la căldură toridă la ploaie torențială, în asfalt fiind tăiate șanțuri pentru drenarea apei în caz de ploaie.
 • În 2019, când ultimul Mare Premiu Formula 1 al Braziliei s-a derulat, pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen a câștigat cursa cu o strategie cu trei opriri, după două safety-car-uri înspre finalul cursei. Au existat trei strategii diferite în primii patru, Carlos Sainz de la McLaren (al patrulea la final) oprind doar odată după ce a pornit de pe ultima linie a grilei. Fără safety-car-uri, o strategie cu două opriri nu ar fi fost tactica favorită.

Formula 1

Formula 1

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Anul acesta revenim la o nominalizare mai apropiata de alegerile de până în 2018, utilizând C4 ca opțiune pentru soft. În 2019 am decis să mergem cu un pas mai spre hard, încercând să prevenim grainingul și degradarea pneului soft, dar rezultatul a fost că pneul hard nu a prea fost utilizat. Interlagos este un circuit de școală veche care îi ține pe piloți și pe pneuri ocupați și care produce adesea curse dramatice, așa cum a fost cazul ultima dată.

Vremea este o altă variabilă: am avut aici unele dintre cele mai ridicate temperaturi din întreg sezonul, dar și complet opus. Drept rezultat, mult mai versatila selecție de pneuri ar trebui să corespunda solicitărilor acestei curse și să ofere strategii diferite. Deși cursa are loc în aceeași perioadă a anului ca ultima dată, echipele nu au mai avut la Interlagos calificări sprint, așa că vor fi multe de descoperit.”

Formula 1

Unde să urmăriți Marele Premiu al Braziliei de Formula 1 în acest weekend:

 • Vineri 12.11.2021, 17:30 – 18:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 4, Telekom Sport 1 HD, Looksport 3 HD
 • Vineri 12.11.2021, 21:00 – 22:00, Calificări pentru Cursa Sprint
  F1TV Pro, Digisport 4, Telekom Sport 1 HD, Looksport 3 HD
 • Sambata 13.11.2021, 17:00 – 18:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 4 (21:00), Telekom Sport 3 HD
 • Sambata 13.11.2021, 21:30 – 22:00, Calificări prin Cursa Sprint
  F1TV Pro, Digisport 2, Telekom Sport 1 HD, Looksport 3 HD
 • Duminica 14.11.2021, 19:00 – 21:00, Cursa Principala
  F1TV Pro, Digisport 2, Digi 4K, Telekom Sport 3 HD, Looksport +

Alte știri Pirelli:

 • Formula 3 a susținut recent în Valencia, Spania, o sesiune de teste de trei zile înaintea viitorului sezon. Campionul în exercițiu al Formulei Regional, Gregoire Saucy – o serie susținută de asemenea de Pirelli – a pilotat pentru prima dată o mașină de Formula 3 pentru echipa ART Grand Prix, fiind cel mai rapid, subliniind scara oportunităților care începe de la Firul ierbii până în Formula 1.

Formula 1Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss