Latest Posts

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV).

Vizualizări: 15706

După lunga pauză de vară, Formula 1 revine cu Marele Premiu al Belgiei. Va fi un weekend extrem de interesant, vremea și strategia jucând un rol foarte important pe circuitul din Podișul Arden.

Situația în clasamentul general din Formula 1 este una delicată pentru Ferrari. Max Verstappen pleacă în weekend-ul belgian cu un avans de 80 de puncte față de rivalul la titlu, Charles Leclerc. În clasamentul constructorilor, Red Bull Racing are un avans de 97 de puncte. Ne așteptăm ca în acest GP, Ferrari să desigileze un al 5-lea motor termic pe ambele monoposturi, iar piloții Scuderiei să plece de la coada grilei. De asemenea, la Spa vor debuta ultimele componente ale noilor PU-uri, urmând ca dezvoltarea să fie înghețată până în 2026.

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV).

Cursa de anul trecut de la Spa a fost marcată de acea decizie a organizatorilor. După doar 2 tururi desfășurate în spatele mașinii de siguranță pe o ploaie intensă, cursa a fost oprită, iar pozițiile din calificări au fost păstrate. Punctele date au fost înjumătățite. Max Verstappen pleca de la Spa cu 12,5 puncte, pe locul 2 fiind clasat surpriza George Russell. Lewis Hamilton ocupa ultimul loc pe podium.

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV).

Pneurile și pista

 • Pentru acest GP, au fost alese compozițiile din mijlocul gamei. C2-Hard, C3-Medium, C4-Soft.
 • Asfaltul este unul nou între virajele 2 și 4 și virajele 8-9. Denivelările au fost astupate, iar noul strat de asfalt are o aderență mai bună.
 • S-au adăugat zone cu pietriș lângă virajele 1, 6, 7, 9. Aceste zone oferă un grad de securitate mai mare, însă penalizează ieșirile în decor
 • Spa este unul dintre cele mai exigente circuite cu pneurile, având multiple forțe laterale. Complexul Eau Rouge-Raidillon este doar unul dintre locurile unde pneurile sunt forțate.
 • Vremea este un factor important aici, pneurile intermediare și full wet având mari șanse să fie folosite.

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV).

Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei în acest weekend:

 • Vineri 25.08.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 25.08.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 26.08.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 26.08.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 27.08.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

Formula 1: Marele Premiu al Belgiei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV).

„Noile schimbări aduc noi provocări, dar natura epică a Spa-ului este în continuare aceeași”

„Anul acesta, Spa a suferit unele dintre cele mai mari schimbări pe care le-am văzut de când am început să mergem acolo în epoca modernă a Formulei 1. Dar știm la ce să ne așteptăm datorită cursei de 24 de ore de luna trecută – cel mai mare eveniment al nostru de anul în ceea ce privește oamenii și anvelopele – precum și câteva mostre de asfalt pe care le-am luat.

Pe lângă asfaltul nou pe cele cinci viraje, există câteva zone noi de pietriș la patru viraje, care sunt mult mai aproape de marginea pistei. Piloții vor trebui să acorde mai multă atenție limitelor pistei și există, de asemenea, o șansă crescută ca pietrișul ascuțit să fie adus pe pistă.

Natura epică a Spa rămâne totuși neschimbată, cu toate provocările tradiționale care fac circuitul atât de interesant.”

F1, Ungariei

FORMULA 2
Anvelopele P Zero Yellow medium și P Zero Red soft au fost nominalizate. Fiecare pilot are cinci seturi de anvelope slick (trei medii și două moi) pentru a le folosi în weekend. Cursa de sprint, cu o durată de 18 ture, are loc sâmbătă după-amiază înaintea cursei caracteristice de 25 de ture de duminică dimineață.

FORMULA 3
Piloții au trei seturi noi de anvelope medii P Zero Yellow de folosit în weekend, plus un alt set de anvelope medii din runda anterioară pentru a fi folosite în antrenamentele libere. O cursă de sprint de 15 ture va avea loc sâmbătă dimineața, urmată de o cursă caracteristică de 18 ture duminică.

HeaderMotorsportNews-EN

Raliuri
Pirelli finalizează două săptămâni pline de acțiune de sport cu motor belgian la Spa, iar Raliul Ypres din Belgia a avut loc weekendul trecut, ca parte a Campionatului Mondial de Raliuri. Pilotul Hyundai Ott Tänak a câștigat evenimentul, folosind anvelopele de raliu Pirelli P Zero de ultimă generație.

Pikes Peak
Pirelli a stabilit un nou record în timpul celei de-a 100-a alergări a legendarei urcări pe dealul Pikes Peak din Colorado, SUA, cu un Lamborghini Urus echipat cu P Zero Trofeo condus de multiplu campion de urcare pe deal Simone Faggioli stabilind un nou punct de referință pentru SUV-urile de producție.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli / GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli / GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss