GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Vizualizări: 10576

Piloții de Formula 1 s-au întors din pauza de vară pentru a începe primele sesiuni de antrenamente libere din Marele Premiu al Belgiei.

La începutul primei sesiuni, o pătură de ceață acoperea Spa-Francorchamps, iar suprafața era umedă, dar piloții au raportat că este prea uscată pentru anvelopele intermediare. Ploaia va cădea pe tot parcursul weekendului, lăsând echipele să anticipeze condițiile umede – iar norii au dezlănțuit într-adevăr niște ploi chiar la sfârșitul primei sesiuni.

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Decalajul de timp între anvelope:

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • În ciuda ploilor intermitente pe tot parcursul zilei, anvelopa Formula 1 intermediară Cinturato Green a fost utilizată numai pentru ture de instalare (permițând un set suplimentar de anvelope intermediare în conformitate cu reglementările) înainte ca piloții să treacă la slickurile P Zero. Max Verstappen de la Red Bull a stabilit cel mai rapid moment al zilei în FP2 pe anvelopa P Zero Red soft C4: același compus pe care l-a folosit pilotul Mercedes Valtteri Bottas pentru a ocupa topurile de la sfârșitul FP1.
  • Verstappen a fost cel mai rapid și pentru o mare parte a sesiunii FP1: în mod impresionant, a folosit anvelopa P Zero White hard C2 pentru a rămâne în fața mai multor șoferi din spatele lui pe soft.
  • Condițiile de cale au fost departe de a fi ideale astăzi: deși a funcționat uscat pentru cea mai mare parte a zilei și a existat deja o parte din cauciuc pe pistă de la 24 ore Spa la începutul lunii, suprafața umedă și inconsistentă (cu temperaturi de cale de aproximativ 20 de grade) însemna că piloții se luptau pentru aderență. Sesiunea FP2 a fost întreruptă de două stegulețe roșii, deoarece Charles Leclerc și Verstappen au dispărut.
  • Ca urmare, a fost destul de greu să obțineți informații fiabile despre adevăratele decalaje de performanță dintre anvelope astăzi. Cu toate acestea, pe baza datelor de simulare, există aproximativ 0,5 secunde între mediul P Zero Red și softul P Zero Yellow și aproximativ 0,6 secunde între mediul P Zero Yellow și P Zero White tare.

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marele Premiu al BelgieiFormula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Am experimentat o vreme variabilă de obicei la Spa și acest lucru pare să rămână valabil și pentru restul weekendului! Dacă va ploua, va fi important ca echipele să ia în considerare punctul de încrucișare de la anvelopele de vreme umedă până la slickurile și invers”.

Pista a rămas dificilă toată ziua și am văzut piloti Formula 1 care se luptau să găsească un timp de tur constant în aceste condiții mixte, motiv pentru care este, de asemenea, destul de greu să-ți faci o idee despre adevăratele lacune de performanță în acest moment. Cu toate acestea, toate anvelopele, în afară de umezeala completă, au fost prelevate, echipele putând colecta date relevante.

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Formula 1

Rezultatele celei de-a doua sesiuni Antrenamente Libere:

Formula 1, Marele Premiu al Belgiei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES