Latest Posts

Formula 1 – Marele Premiu al Azerbaijdanului – Pirelli Report – Cursa. (Video) DO NOT DELETE

Vizualizări: 11165

Formula 1 nu a dezamăgit la cea de-a doua cursă de pe circuit stradal din acest an. Cursa din Azerbaidjan a oferit totul; o neașteptată Pole Position pentru Charles Leclerc, Mai multe depășiri decât majoritatea celorlalte curse, Abandon pentru Max Verstappen în timp ce a condus cursa pentru majoritatea timpului, o greșeală rară, dar costisitoare, pentru Lewis Hamilton, care l-a trimis în spatele plutonului, cu doar puțin mai mult de 1 tur rămasa, Și un podium total neașteptat format de Sergio Perez pe treapta cea mai înaltă, Sebastian Vettel pe locul doi și Pierre Gasly pe locul trei.

Pirelli vine cu observații inițiale asupra problemelor lui Max Verstappen și Lance Stroll cu anvelopele lor pe linia dreaptă a Azerbaidjanului

Formula 1

Momente cheie:

  • Pilotul Red Bull, Sergio Perez a câștigat cu două opriri, trecând de pe P Zero Roșu soft pe P Zero Alb hard, iar apoi din nou pe soft. Cursa a fost întreruptă de steagul roșu cu doar trei tururi rămase de disputat, ca urmare a accidentului liderului cursei, Max Verstappen în celălalt Red Bull. Sub regula steagului roșu, piloții pot schimba pneurile, ceea ce au făcut toți pentru sprintul final.
  • Cei mai mulți piloți au ales strategia soft-hard înainte de perioada de steag roșu, toți alegând apoi soft până la final.
  • A fost o perioadă de steag galben chiar la jumătatea cursei, când pilotul Aston Martin, Lance Stroll s-a accidentat la intrarea pe linia boxelor, după o pană a pneului stânga spate. Când linia boxelor s-a redeschis, cinci piloți au ales să facă un al doilea pit-stop, montând fie pneul hard, fie pe cel soft.
  • Observațiile inițiale au fost făcute deja asupra aceea ce putea cauza aceste incidente care au afectat pneul stânga spate. Niciun alt pneu din cursă cu o vârstă similară (sau mai vechi) nu a arătat vreun semn de uzură excesivă, dar s-a observat o tăietură a unui alt pneu stânga spate montat pe mașina lui Lewis Hamilton în același stint, dar nu au fost vibrații sau alte indicii de alarmare care să fie resimțite înainte de fiecare incident, iar pneul stânga spate nu este de altfel cel mai solicitat pe acest circuit. Toate aceste observații indică un factor exterior.
  • Temperaturile au fost cumva mai scăzute decât în celelalte două zile, cu 26 de grade la nivelul aerului și 39 de grade la nivelul pistei, la începutul cursei.

YouTube video

Strategii Pitstop în timpul cursei:

Formula 1 Formula 1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum a performat fiecare pneu:

  • HARD C3: Compoziția cheie în Azerbaijan, care a fost folosită de majoritatea piloților pentru un al doilea stint foarte lung.
  • MEDIUM C4: Utilizat de doar trei piloți la startul cursei, cu soft și hard utilizate predominant în loc.
  • SOFT C5: Majoritatea piloților, inclusiv cei din top 10 au pornit pe această compoziție cu pilotul Aston Martin, Sebastian Vettel (care a încheiat pe doi) utilizându-l pentru 18 tururi pentru a prelua șefia cursei în prima parte. Vettel a fost singurul pilot din față care a avut un set nou de soft pentru sprintul final.

Formula 1 Formula 1

Formula 2: Curse 2 și 3:
Juri Vips de la Hitech a câștigat a doua cursă de sprint de la Baku, sâmbătă, luptându-se pentru victorie după ce a pornit din linia a doua a grilei. Cursa de 21 de tururi a fost întreruptă de o serie de apariții ale safety-car-ului, mai mulți piloți făcând cunoștință cu glisierele. Reușita restarturilor a fost esențială, iar haosul a permis unor piloți să poarte lupte remarcabile de revenire, din spatele grilei în față. Toți piloții au utilizat P Zero Galben medium de la start la final.

Pilotul estonian a câștigat și cursa principală de duminică de 28 de tururi, toți piloții pornind pe pneul Super-soft, P Zero mov, mai puțin pilotul HWA, Jack Aitken, care a fost singurul pilot care a pornit pe P Zero Galben medium. El a câștigat poziții, pe măsură ce ceilalți piloți au oprit la boxe pentru a schimba de pe Super-soft pe medium, dar odată ce ciclul opririlor s-a încheiat, Vips a fost cel care a preluat conducerea.

Formula 1

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Trebuie să stabilim exact factorii care au dus la incidentele în care au fost implicați Lance Stroll și Max Verstappen pentru a înțelege pe deplin ce s-a întâmplat. Ceea ce putem spune deocamdată este că am găsit o altă tăietură la pneul lui Hamilton, iar acesta a fost dreapta spate și care în realitate lucrează mai tare decât cel din stânga. Nu au fost detectate vibrații sau alte semne de alarmă și niciunul dintre celelalte pneuri de aceeași vârstă sau mai vechi nu a dat semne de uzură excesivă. Astfel că nu putem exclude ideea că avaria a fost produsă de un factor extern, deși aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple iar noi înțelegem pe deplin nevoia unor răspunsuri.”

Rezultate complete, Marelui Premiu al Principatului Monaco:

Formula 1

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss