Latest Posts

Formula 1: Jean Todt a dorit ca Ferrari să dezvăluie acordul secret cu FIA

Vizualizări: 18281

Jean Todt recunoaște că legalitatea motorului Ferrari din 2019 va rămâne „absolut” pusă la îndoială de unii. Președintele FIA a fost hulit pentru că a convenit o înțelegere „secretă” cu echipa Maranello pe care a condus-o din 1994 până în 2007.

Însă Todt a apărat acțiunile federației în conversație cu publicația franceză L’Equipe. “FIA are câțiva ingineri, iar noi răspundem la echipe care au câteva sute”, a spus el. “Una dintre primele mele măsuri a fost să le spun echipelor că, dacă au îndoieli, să scrie o reclamație. De câteva luni, când echipa noastră lucra cu Ferrari, încă aveam îndoieli.”

Dar Todt a spus că Ferrari nu a recunoscut niciodată că a făcut ceva greșit. „Ferrari nu a recunoscut că face ceva împotriva spiritului regulilor – nu, nu, nu”, a spus el. „Ne-am confruntat cu îndoieli cu privire la ceva pe care Ferrari nu l-a recunoscut, dar această îndoială nu mai există, deoarece acum este interzis să facem ceea ce credem că ar fi putut face.” Dar nu putem demonstra că au făcut-o. Așadar, am fi putut merge la curtea de apel fără să știm cu siguranță durata procesului. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul sportului să ajungă la acel nivel de litigii.“

Și așa a spus că s-a ajuns la „acordul confidențial”, care a fost „solicitat de Ferrari pentru că se aflau în drepturile lor”. „Personal, mi-ar fi plăcut ca Ferrari să facă public acordul”. În cele din urmă, Todt a fost întrebat dacă va exista întotdeauna îndoieli cu privire la legalitatea motorului Ferrari din 2019, iar el a răspuns gânditor: „Absolut. Absolut”.

Sursa: L'Equipe France
Photocredit: RV Press
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

L'Equipe France

Latest Posts

Don't Miss