More

  Latest Posts

  Formula 1: Jean Todt a dorit ca Ferrari să dezvăluie acordul secret cu FIA

  Jean Todt recunoaște că legalitatea motorului Ferrari din 2019 va rămâne „absolut” pusă la îndoială de unii. Președintele FIA a fost hulit pentru că a convenit o înțelegere „secretă” cu echipa Maranello pe care a condus-o din 1994 până în 2007.

  Însă Todt a apărat acțiunile federației în conversație cu publicația franceză L’Equipe. „FIA are câțiva ingineri, iar noi răspundem la echipe care au câteva sute”, a spus el. „Una dintre primele mele măsuri a fost să le spun echipelor că, dacă au îndoieli, să scrie o reclamație. De câteva luni, când echipa noastră lucra cu Ferrari, încă aveam îndoieli.”

  Dar Todt a spus că Ferrari nu a recunoscut niciodată că a făcut ceva greșit. „Ferrari nu a recunoscut că face ceva împotriva spiritului regulilor – nu, nu, nu”, a spus el. „Ne-am confruntat cu îndoieli cu privire la ceva pe care Ferrari nu l-a recunoscut, dar această îndoială nu mai există, deoarece acum este interzis să facem ceea ce credem că ar fi putut face.” Dar nu putem demonstra că au făcut-o. Așadar, am fi putut merge la curtea de apel fără să știm cu siguranță durata procesului. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul sportului să ajungă la acel nivel de litigii.“

  Și așa a spus că s-a ajuns la „acordul confidențial”, care a fost „solicitat de Ferrari pentru că se aflau în drepturile lor”. „Personal, mi-ar fi plăcut ca Ferrari să facă public acordul”. În cele din urmă, Todt a fost întrebat dacă va exista întotdeauna îndoieli cu privire la legalitatea motorului Ferrari din 2019, iar el a răspuns gânditor: „Absolut. Absolut”.

  Sursa: L'Equipe France

  Photocredit: RV Press


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss