Latest Posts

Formula 1 intenționează să majoreze plafonul bugetar la 200 milioane de dolari pentru 2021

Vizualizări: 13810

Nu toate cheltuielile echipei vor fi acoperite de plafon

Formula 1 și-a revizuit planurile pentru plafonul bugetar care va fi introdus în 2019, stabilind un nou “drum de alunecare” care va începe de la 200 de milioane de dolari. După cum a raportat RaceFans.net mai devreme astăzi, obiectivul inițial de 150 milioane de dolari nu va fi atins până în 2023. Capul va scădea de la 200 milioane USD în 2021 la 175 milioane USD în 2022 și 150 milioane în anul următor. Se estimează că aceste cifre vor fi ajustate în funcție de inflație.

Nu toate cheltuielile echipei vor fi acoperite de plafon. Printre excluderi se numără salariile pilotilor, cel mai mare pachet de salarii individual și cheltuielile legate de marketing și ospitalitate. Detaliile finale ale planului bugetar sunt încă în curs de elaborare, inclusiv ce fel de pedepse sportive vor fi impuse celor care încalcă restricțiile de cheltuieli. Mai multe echipe F1 au argumentat puternic pentru introducerea unui plafon bugetar și au avertizat că viitorul lor va fi amenințat dacă nu este introdus.

“Ceea ce trebuie să obținem în acest sport este absolut esențial pentru supraviețuirea anumitor echipe”, a declarat Claire Williams, team principalul echipei Williams, în weekendul Grand Prix-ului britanic. Nu cred că ar trebui subestimată sau luată în seamă provocarea cu care se confruntă unii dintre noi în prezent din cauza circumstanțelor în care acest sport a ajuns în ultimii ani. Este incredibil de dificil pentru echipe Williams și nu trebuie subestimat cât de importante sunt aceste noi reglementări pentru anul 2021 în influența pe care acestea ar putea să o aibă asupra supraviețuirii echipelor noastre “, a concluzionat ea.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss