Latest Posts

Formula 1, încă un dezastru pentru Perez! Eliminat în Q1 după o eroare

Vizualizări: 8204

Sergio Perez a generat următorul dezastru în calificările Formulei 1 de la Silverstone. Pentru a cincea oară consecutiv nu a mai ajuns în Q3.

Sergio Perez trebuie să accepte un nou eșec în calificările de la Silverstone. Pentru a cincea oară la rând, pilotul Red Bull a ratat a treia sesiune de calificări. Dar mexicanul poate răsufla ușurat: locul său la Red Bull nu este încă în pericol.

Perez despre ieșirea din Q1: Mă lupt cu monopostul în aceste condiții
Întregul dezastru a avut loc cu doar trei minute înainte de finalul primei secțiuni de calificare. Perez tocmai montase pneuri soft proaspete când Kevin Magnussen a fost nevoit să își abandoneze Haas-ul pe pistă din cauza unei defecțiuni. Danezul a declanșat astfel o fază roșie. Înainte de asta, vremea tipic britanică a amestecat deja întregul pluton de piloți. Pe o pistă semiuscată, cei mai buni timpi s-au răsturnat cu câte o secundă.

Când a ajuns la boxe, mexicanul nu a urmat procedura obișnuită în ciuda fazei roșii. În loc să vină la garaj, el și-a parcat monopostul direct la ieșirea de la boxe. “În cele din urmă, steagul roșu a durat mai mult decât am crezut”, a declarat Perez după ieșirea din Q1. De fapt, mexicanul a stat aici timp aproape 10 minute. “Am așteptat destul de mult timp și apoi nu am putut să bag temperatură în pneuri”, a spus mexicanul. Așa că și-a irosit ultima șansă de a intra în Q2.

Formula 1

Formula 1, Marea Britanie 2023: Cum a părăsit Perez Q1?
În comparație cu Max Verstappen, Perez a fost în mod clar mai precaut decât coechipierul său la ieșirea din virajul patru. În timp ce diferența de timp a lui Perez a crescut până la sfârșitul sectorului, olandezul a reușit să recupereze un avans considerabil față de rivalii săi. Însă și dublul campion mondial a mai clătinat o dată. După Copse, însă, Verstappen și-a recăpătat vechea formă. Perez, pe de altă parte, a luat virajul de mare viteză mult mai încet și spre deosebire de coechipierul său, nu a reușit să se îmbunătățească ulterior.

În cele din urmă, pilotul Red Bull a fost la doar 20 de sutimi de a-l învinge pe Fernando Alonso pe locul 15. Verstappen nu a reușit nici el să preia conducerea în prima sesiune, dar cel mai bun timp personal a fost suficient pentru a ajunge în Q2. “Este frustrant. Am avut o zi de vineri bună. Ritmul a fost acolo”, a declarat Perez dezamăgit. Pilotul Red Bull a ratat deja de cinci ori la rând a treia sesiune de calificări.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Cred că mă lupt cel mai mult cu mașina în aceste condiții dificile”, recunoaște el. “Așa că și acesta este un lucru la care trebuie să lucrăm”. În orice caz, mexicanul va trebui să limiteze din nou daunele în cursă. În avantajul pilotului Red Bull: Valtteri Bottas a fost descalificat. Acest lucru înseamnă că Perez urcă o poziție pe grilă.

Formula 1

Marko despre viitorul lui Perez: Nu ar fi nimeni care să-l înlocuiască pe Perez
Performanța slabă a lui Perez în calificări a dus în mod repetat la zvonuri privind o posibilă schimbare de pilot în ultimele săptămâni. Dar Dr. Helmut Marko a fost clar într-un interviu televizat pentru Sky Germania: “Perez este al doilea în campionat și efectuează curse bune, asta îl deosebește de de Vries. În plus, nu există nimeni care l-ar putea înlocui”. Așadar, mexicanul nu are de ce să se îngrijoreze pentru monopostul său de la Red Bull.

În același timp, el nu îi reproșează lui Perez rezultatul slab din calificările de la Silverstone și îi dă dreptate mexicanului. Echipa a făcut prognoze greșite. “Am vrut să-l scoatem pe pistă cât mai repede posibil pentru că mai existau șanse de ploaie. Faptul că recuperarea a durat apoi atât de mult încât pneurile s-au răcit complet, asta nu a fost calculat. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu și-a atins optimul în tur”, a declarat Marko.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Formula 1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss