Latest Posts

F1- În ce direcție se orientează AlphaTauri?

Vizualizări: 18261

AlphaTauri în dilemă: Echipă Red Bull sau echipă de succes în Formula 1? Dorința: Stabilirea echipei în zona de mijloc în 2024 cu o nouă filozofie

În 2006, echipa Minardi a devenit o echipă junior de succes. Aproape douăzeci de ani mai târziu, ramura Red Bull este (din nou) în criză. Ultimul loc în campionatul mondial, plus vechea problemă a piloților. Din Faenza nu a mai ieșit de mult timp un copil-minune precum Sebastian Vettel sau Max Verstappen. Răsturnarea de situație va urma în 2024: Cu mai puțini juniori, mai puțin Franz Tost, dar cu mai mult succes.

F1

AlphaTauri: Un sfârșit pentru juniori?

“L-am numit Liam Leul” atât de impresionantă a fost performanța lui. Și el continuă să livreze. Sunt foarte fericit că face parte din familia noastră”, îl laudă Peter Bayer pe Liam Lawson. “Cu siguranță nu a fost ultima lui cursă de Formula 1. El a demonstrat în ultimele curse că a câștigat o astfel de oportunitate în viitor”, spune și Christian Horner.

Deocamdată, Liam Lawson nu va avea această oportunitate în familia Red Bull. În ciuda tuturor aprecierilor, neozeelandezul va rămâne fără un cockpit de Formula 1 în 2024 și va fi în schimb “doar” pilot de rezervă. Cu totul contrar filozofiei actuale a echipei de juniori Red Bull.

F1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Bayer: Am fost prea convinși de noi

Motivul: Noua conducere a AlphaTauri. “Suntem fratele mai mic și am crezut că putem merge pe drumul nostru. A fost greșit și de aceea suntem unde suntem astăzi”, explică Peter Bayer performanța slabă.

“Credința unor ingineri că pot face lucrurile mai bine decât Pierre Waché și Adrian Newey”, speculează fostul secretar general al FIA ca fiind principala problemă. “În acel moment au reușit să se impună”. O greșeală fatală. Direcția greșită de dezvoltare tehnică împreună cu piloții neexperimentați, cel mai rău caz posibil.

F1

Decizii proaste: Probleme tehnice și piloți tineri

Multe discuții cu acționarii despre viitorul echipei de curse au ajuns la concluzia: să antrenăm piloți tineri, da, dar să avem succes în același timp. “Cred că, în cele din urmă, nu le poți avea pe amândouă”, reflectă Peter Bayer. “Nu poți avea doi piloți “tineri” în echipă.” De asemenea, o problemă economică – Red Bull aduce, AlphaTauri costă bani.

Concluzia logică: Daniel Ricciardo alături de Yuki Tsunoda pentru 2024. “Daniel aduce multă competență, în special în ceea ce privește setările”, spune Bayer. Practic, sarcina fostei echipe Toro Rosso rămâne aceea de a pregăti tineri piloți. Șeful: “Este adevărat, dar nu neapărat”.

“Realitatea de astăzi este că domeniul este atât de competitiv și de strâns, încât se luptă pentru fiecare zecime de secundă”, subliniază austriacul. “Avem nevoie de un pilot experimentat pentru a fi în față la mijlocul plutonului.” În completare: “Dar vom continua, în același timp, să promovăm tinerele talente, care ar trebui să ajungă în cele din urmă la Red Bull.”

F1

AlphaTauri: Gata cu Red Bull B-Team

Cu toate acestea, accentul este pus pe independență. Va fi creată o identitate proprie a echipei, inclusiv un nou nume. “Dorim cu siguranță să ne îndepărtăm de o echipă B sau de o echipă de juniori”, spune Peter Bayer. Dar, în același timp, el subliniază: “Bineînțeles, avem un frate mai mare care are mult succes, iar noi ne considerăm parte din familia Red Bull.”

AlphaTauri, numită după cea mai strălucitoare stea din constelația Taurus (Red Bull) se stinge după ani buni (P6 în Campionatul Mondial al Constructorilor în 2019 și 2021). În 2024, se presupune că va veni redresarea. Cu un nume (încă) necunoscut, o nouă conducere duală cu Laurent Mekies și Peter Bayer și cu siguranță cu un nou elan. Definitiv la locația din Faenza.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pronocontest
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss