Latest Posts

Formula 1: FIA testează prototipuri de aripi la Silverstone

Vizualizări: 18501

FIA va testa primele prototipuri de aripi la Silverstone cu Mercedes și McLaren. O vizibilitate mai bună în cursele pe ploaie în viitor?

Tradiționalul circuit de la Silverstone va fi un adevărat teren de testare pentru Formula 1, FIA și Pirelli în sezonul 2023. În primul rând, furnizorul italian de pneuri va organiza testul final de anduranță pentru pneurile din sezonul 2024, imediat după Marele Premiu al Marii Britanii, înainte ca echipele să voteze introducerea acestora la sfârșitul lunii iulie.

Noile pneuri vor fi complet lipsite de pături de încălzire începând din sezonul următor, din motive de sustenabilitate. Red Bull, Haas și Williams vor efectua testul și apoi vor oferi Pirelli un feedback.

FIA

Pe 13 iulie, adică imediat după aceea, FIA va organiza propriul test, în timpul căruia va fi testat pentru prima dată un prototip al aripilor detașabile prezentate anul trecut. Prototipurile testate vor fi cele ale McLaren și Mercedes, după cum a confirmat indirect Simone Berra, inginerul șef al Pirelli.

“Nu va exista nicio posibilitate de a prelungi testul cu pneuri, deoarece după testul nostru va avea loc un test direct de către FIA pentru a reduce spray-ul”, a dezvăluit italianul. “Trei echipe vor testa noile pneuri, alte două echipe vor testa noile aripi. Dacă nu plouă, o parte a pistei, mai exact o linie dreaptă, va fi scufundată.”

FIA

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aripi de protecție detașabile: Soluția la problema ploii?
După o reuniune a Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor, desfășurată în noiembrie anul trecut la Abu Dhabi, FIA a anunțat că va efectua un studiu pentru a găsi soluții pentru o experiență de conducere mai bună în condiții de ploaie extremă. Principalul obiectiv al studiului ar trebui să fie îmbunătățirea siguranței și a vizibilității.

“Feedback-ul din partea piloților a indicat faptul că vizibilitatea în condiții de ploaie extremă s-a deteriorat odată cu noua generație de mașini, ceea ce reprezintă un factor crucial pentru începerea sau oprirea unei sesiuni. Prin urmare, FIA a lansat un studiu pentru a defini un pachet de piese pentru a suprima stropii care apar în condiții de carosabil umed”, se arată în textul din planul prezentat la momentul respectiv.

FIA

Din cauza pneurilor de 18 inch introduse începând cu sezonul 2022 și a efectului de sol reintrodus, aruncarea în sus a apei stătătoare pe pistă s-a înrăutățit și mai mult. Mai presus de toate, curenții de aer generați de partea inferioară a caroseriilor noii generații de mașini și de difuzoare ar fi responsabili de acest lucru, potrivit FIA. Drept urmare, piloții s-au plâns din ce în ce mai des de vizibilitatea redusă, chiar și în cazul unei ploi moderate. Se spune că apărătoarele de noroi detașabile sunt prima soluție testată.

Pentru ca această abordare să fie considerată un succes, cercetările FIA s-au concentrat în primul rând pe dezvoltarea unei soluții standardizate pentru condiții de ploaie, care să obțină același efect aerodinamic pe monoposturi diferite. În plus, apărătoarele de noroi nu ar trebui să fie un obstacol pentru opririle la boxe.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

FIA
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss